Heren 1 strijdend ten onder

In een sfeervolle sporthal Interweij trad Heren 1 aan tegen de volleyballers van US uit Amsterdam. De toeschouwers op de volgepakte tribunes konden genieten van een spannende strijd tussen de twee directe rivalen. Na vijf sets moest ons eerste herenteam uiteindelijk het onderspit delven en genoegen nemen met twee wedstrijdpunten.

Beide teams begonnen goed aan de wedstrijd en maakten weinig fouten. De score ging tot aan 18-18 gelijk op. Waar de tegenstander problemen had om de service onder controle te houden, werd de service van onze mannen in de eindfase steeds venijniger. Het team bleef goed aanvallen en wist de set met 25-22 te winnen. In de tweede set overklaste Heren 1 de Amsterdamse tegenstander, waarna coach John Kemp, bij een 16-5 voorsprong Ricardo van der Velde en Istvan Tkalecz inbracht. Het team moest even een nieuw ritme zoeken maar wist de set met veel servicedruk, gevarieerde aanvallen en een goede blokkering met 25-15 naar zich toe te trekken.

In de derde set draaide de wedstrijd. Bij de thuisploeg slopen onnauwkeurigheden in het spel, terwijl US slimmer begon te spelen. De teams en de Amsterdamse coach gingen zich ook verbaal roeren, waarop de scheidsrechter de wedstrijd meerdere malen moest stilleggen en de teams vermanend toesprak.

Uiteindelijk werd US gestraft met een gele kaart vanwege het wangedrag van hun irritante en zeer luid protesterende coach. Helaas moest Heren 1 uiteindelijk wel met 21-25 capituleren in deze set. De vierde set werd een echt gevecht tussen twee ploegen die elkaar geen duimbreed wilden toegeven. Het was niet het mooiste volleybal dat werd gespeeld, maar het was wel heel spannend. Beide teams kwamen twee keer op setpoint, waarna US uiteindelijk met 28-30 de set won. Voor Heren 1 waren de druiven zuur, in plaats van de wedstrijdwinst moest de laatste set de beslissing brengen. De mannen stonden halverwege met 8-6 voor. US kwam weer langszij en na een gelijke stand op 14-14, ging Heren 1 met 14-16 uiteindelijk strijdend ten onder. Het was een prachtige strijd, waarin volop werd geknokt en waar Heren 1 helaas net iets tekort kwam. Het leed voor de mannen werd een beetje verzacht met de komst van de Waterlanders (de all time favorite tegenstander) later op het nieuwjaarsfeest.

Komende zaterdag is Shot vrij, op zaterdag 28 januari komen de mannen van Compaen uit Oostzaan op bezoek in Culemborg. Aanvang van de wedstrijd is 15.00u.