Heren 1 recht de rug tegen Dosko

Bijna een jaar speelde Heren 1 geen officiële wedstrijd door Covid-19, omdat alle amateursporten stil lagen. Afgelopen zaterdag begon voor het team dan toch de langverwachte competitie, opnieuw in de derde divisie. De Shotmannen zijn inmiddels ruim een maand in training en boekten goede resultaten tijdens de oefenwedstrijden. Met de start van de competitie konden de mannen laten zien wat dat waard was geweest.

De tegenstander was Dosko uit Stolwijk, een team waar al vaker tegen is gespeeld en waarvan bekend is dat de winst nooit cadeau gekregen wordt. Wegens omstandigheden ontbraken er twee spelers, terwijl sommige spelers met kleine pijntjes in het veld stonden.

In Stolwijk pakte ons eerste herenteam een kleine voorsprong, maar moest het wel hard werken om die te behouden. De servicepass was goed en de servicedruk was redelijk hoog, maar op de andere fronten viel nog terrein te winnen. Ondanks dat behield Shot de voorsprong, maar aan het eind van de set was Dosko toch dichterbij gekomen. Op een 23-24 voorsprong bracht een foutservice aan Stolwijkse zijde de setwinst.

In de tweede en derde set zakte Heren 1 verder weg en moest het het initiatief aan Dosko laten. Dosko pakte de voorsprong, en steeds als Shot dichterbij kroop liep Dosko weer weg. De afstemming tussen de spelverdeler en de aanvallers was soms wat moeizaam, de blokkering sloot niet en de servicedruk viel ook weg. Ook de arbitrage liet te wensen over, doordat er geen duidelijke lijn in hun fluiten te ontdekken viel, wat bij beide teams zo nu en dan voor de nodige frustraties zorgde. Met 25-22 en 25-19 moesten de mannen de sets aan Dosko laten.

In de vierde set pakte Heren 1 de draad weer op, waarbij vooral de afstemming tussen de spelverdeler en de aanvallers in positieve zin opviel. Shot had steeds enkele punten voorsprong en er leek geen vuiltje aan de lucht. Bij een 16-20 voorsprong viel Rob Verbeek geblesseerd uit na een blokkering. Dosko rook haar kans en kwam terug tot 20-20. Toch gaven de mannen het niet op en rechtte het team de rug. Met twee gescoorde aanvallen, een blokkering en twee fouten aan Stolwijkse zijde werd dan toch met 20-25 de set binnengehaald, tot grote opluchting van alle Shotspelers.

In de vijfde set was het beste er wel vanaf bij Dosko. Heren 1 greep de voorsprong en was vastbesloten de winst binnen te halen. Bij 10-14 werd het nog even spannend omdat Dosko terugkwam tot 12-14, maar een goede side-out bracht de winst naar Culemborg. Zo won Heren 1 de wedstrijd met 2-3, maar moest het hard werken om de punten binnen te slepen. Al met al een prima start van de competitie. Volgende week is Shot vrij, op zaterdag 2 oktober is de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Dan is VCV 2 uit Veenendaal de tegenstander