Heren 1 pakt volle winst tegen koploper

Na de degelijke overwinning vorige week op Utrecht trad Heren 1 aan tegen koploper US uit Amsterdam. De Amsterdammers hadden met een wedstrijd meer een voorsprong van 7 punten op de ranglijst ten opzichte van Shot, dus was ons eerste herenteam gebaat bij minimaal een 3-1 overwinning om bij te blijven. Dat resultaat werd ruim behaald; de mannen wonnen afgetekend met 4-0.

De Amsterdammers spelen naar verluidt wekelijks met wisselende samenstellingen en ook nu ontbraken bij US drie spelers. Heren 1 ging in hoog tempo van start en zette de hoofdstedelingen direct onder druk, met name vanaf de servicelijn. Daarnaast hadden de mannen veel getraind op de blokkering en op de middenaanval, wat zo nu en dan duidelijk zijn vruchten begint af te werpen. US kwam geen moment in het spel en met een 24-12 voorsprong was de set zo goed als binnen. US kwam nog even terug tot 24-17, maar met een foutservice was de set beslist.

Na zo’n goede eerste set bestaat vaak het risico dat de winnende ploeg wat verslapt en dat de verliezende ploeg alle schroom van zich afgooit. Dat gebeurde ook, want set twee ging totaal gelijk op. Coach John Kemp voerde gedurende de set meerdere wissels door om steeds op de juiste momenten de juiste mensen in het veld te hebben. Tot aan 23-23 ging het nagenoeg gelijk op. Punten gingen over en weer, de spanning was voelbaar in het veld. Met wat geluk won Heren 1, na een zenuwslopende slotfase uiteindelijk de set met 29-27.

In set drie pakte het eerste herenteam het beter op, wat de gehele set resulteerde in een kleine voorsprong. Wel had men steeds meer moeite met de diagonaal aanval van US. Halverwege de set paste coach Kemp de blokkering daarop aan. Serverend bracht Heren 1 veel druk, aanvallend liep het goed. Met 25-20 wonnen onze Shotmannen de derde set en was ook de wedstrijd gewonnen.

Met in het achterhoofd dat bij een 3-0 voorsprong nog wel eens de laatste set werd weggeven, begon Heren 1 aan de vierde set. En inderdaad keek het team al gauw tegen een 1-4 achterstand aan. Shot zette direct daarop weer aan en was de achterstand met 6-4 alweer gerepareerd, waarna Shot vrijuit richting de 25 kon spelen. Met 25-17 won Heren 1 de laatste set, en de wedstrijd met 4-0.

Kemp was een tevreden coach: “Goede teamprestatie, ben blij dat iedere speler daar zijn steentje aan bij kon dragen. Een mooie uitslag tegen een goede tegenstander”.

Met deze 4-0 overwinning is Heren 1 de ploeg met de minste verliespunten in de derde divisie B. Volgende week spelen ze weer thuis, dan komt ZVH 2 uit Zevenhuizen op bezoek. De wedstrijd begint om 15.00. Opkomst van het publiek wordt zeer gewaardeerd!