Heren 1 nipt onderuit tegen Gemini S

Na de 4-0 nederlaag van vorige week zaterdag stond voor Heren 1 de thuiswedstrijd tegen Gemini S op het programma. Belangrijk was om in deze wedstrijd vooral de rug te rechten en weer goed volleybal te laten zien. Dat lukte redelijk goed, al ging de wedstrijd nipt met 2-3 verloren. Op zich geen schande, aangezien de ploeg uit Hilversum een taaie tegenstander bleek.

In de eerste set kwam ons eerste herenteam niet meteen in het ritme, het was even wennen aan de tegenstander die trage ballen speelde, met druk serveerde en verdedigend vaak op de goede plek stond. Geleidelijk aan gooiden de mannen de schroom van zich af en kwam het team halverwege de set langszij. Tot het einde van de set ging het gelijk op, maar Heren 1 kwam aanvallend net iets beter door en won zo de set, met wat geluk, met 25-22.

Set twee vertoonde grotendeels hetzelfde spelbeeld. Het bleef voor beide ploegen nog steeds aftasten, waarbij geen van de twee ploegen afstand kon nemen. Coach Mark Meuleman probeerde wel met wissels de winst over de streep te trekken, maar het mocht net niet baten. Met 22-25 verloor onze thuisploeg de tweede set.

In set drie was Heren1 vanaf het begin de kluts helemaal kwijt en lukte er weinig. Vooral aanvallend kwam de ploeg er totaal niet door. Het team kon bij vlagen helemaal niet aanvallen, of leverde de bal te makkelijk in bij de tegenstander. De wissels konden ook nauwelijks iets extra’s brengen. Uiteindelijk stond Heren 1 zelfs met tien punten achter, en ging de set met 16-25 verloren.

Set vier leek aanvankelijk ook richting Gemini S te gaan. De mannen wilden en probeerden het wel, maar de echte overtuiging ontbrak. Heren 1 stond halverwege de set vier punten achter, en een 1-3 verlies leek onderweg. Toch richtte het team zich weer op, met name door verandering in de blokkering en het besef dat iedereen individueel zijn eigen taak weer moest gaan uitvoeren. Shot kwam weer op gelijke hoogte, ook door goede sprongservices van Laurens Roorda. Boven de 20 werd het heel spannend, maar het team wist met 24-22 voor te komen. Gemini S werkte nog een setpoint weg, maar uiteindelijk was de set met 25-23 voor Shot door een blokpunt.

Heren 1 wilde dit goede gevoel doortrekken richting de vijfde set, maar moest het initiatief al gauw aan Gemini S laten. Bij de kantwissel was het 6-8 en op 9-10 maakte de Hilversumse ploeg vijf punten achter elkaar. Zo verloren onze mannen de set met 9-15 en de wedstrijd met 2-3. Op zich geen slechte prestatie, al had er wel meer in gezeten. Volgende week speelt Heren 1 uit in Amsterdam, tegen VV Amsterdam. De wedstrijd begint om 17.30