Skip to main content

Heren 1 begint met thuiswinst

In de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen, startten onze mannen thuis tegen Dosko uit Stolwijk. Voor Heren 1 is het een verlate seizoenstart omdat het team waar ze vorige week tegen zou starten, zich op het laatste moment uit de competitie had teruggetrokken.
Bij de mannen is dit seizoen veel veranderd. De nieuwe trainer John Kemp heeft een kleinere selectie dan vorig jaar en moet daarbij enkele nieuwe jeugdige spelers zien in te passen. Zo maakten Michiel van den Berg en Stijn Maasdam voor het eerst hun opwachting in het eerste van VC Shot. Beiden spelers deden dat zeker niet onverdienstelijk. Heren 1 startte met Thijs Verbeek in de basis als spelverdeler die de afwezige Michiel Vermeulen verving. In de eerste fase van de set begonnen ze een beetje afwachtend en wist het team onvoldoende servicedruk te creëren. Langzamerhand kwamen de mannen beter in hun ritme en wisten ze de eerste set met overtuigende cijfers naar zich toe te trekken met 25-19.

De tweede set was duidelijk minder. De passing begon te haperen en Thijs Verbeek moest er flink aan sjorren om zijn aanvallers te bedienen. Dosko liep snel uit naar een 4-8 voorsprong, maar Heren 1 wist zich knap terug te vechten. In de eindfase leek het team door te drukken, maar op 24-22 kon niet worden gescoord en kwam de tegenstander alsnog langszij. Een uiterste krachtinspanning bracht toch nog de 26-24 de set overwinning. De opluchting en vreugde waren zichtbaar groot.

John Kemp bracht in de derde set Niels Udo in als spelverdeler, waardoor Thijs Verbeek als middenaanvaller kon worden ingezet. Bij Dosko raakte een van de buitenaanvallers in het begin van de set geblesseerd toen hij met zijn hoofd tegen de netpaal aanviel. Met een stevige servicedruk en goede passing won Heren 1 de set met 25-19.

Wie dacht dat de vierde set een appeltje eitje voor Shot zou worden kwam, zoals vorig jaar al vaker het geval was, bedrogen uit. De tegenstander kwam aanvallend steeds beter door, terwijl de pass aan Shotzijde begon te haperen. Met name de jeugdige libero Maasdam trad daarbij af en toe onzeker op. Vanaf 3-3 keek Heren 1 tegen een achterstand aan en kon deze niet meer inlopen. Met 19-25 delfde de ploeg het onderspit, en moest zich tevreden stellen met vier wedstrijdpunten.

Coach John Kemp was na afloop niet ontevreden: “Er had misschien meer ingezeten, maar ik ben  niet ontevreden. Ik vond dat we aan het begin te weinig servicedruk brachten en dat de afstemming tussen onze libero en de andere passers nog wel beter kan. Maar de eerste punten zijn binnen.” Volgende week speelt Shot in Utrecht tegen de studenten van Protos, een wedstrijd die al enkele jaren steeds weer voor spanning zorgt. De wedstrijd begint om 13.30.