Dames 1 doet zichzelf te kort

Met een volle tribune trad Dames 1 aan tegen telecombinatie/NVC DS1, toch wel een kleine derby in volleyballand. We begonnen de eerste set dan ook furieus, gebrand om goed spel te laten zien. Met een zeer goede servicedruk en weinig persoonlijke fouten verrasten we in positieve zin. NVC wist zich geen raad met de diepe services die op ze af geschoten werden en kwamen totaal niet in hun spel. Wat ze ook probeerden, wij trokken in alle lange rally’s aan het langste eind en speelde een goede side-out waardoor de set gemakkelijk met 25-13 gewonnen werd.

De tweede set was helaas een omgekeerde wereld. NVC wist vanaf punt 1 de servicepass onder druk te zetten waardoor de opties voor spelverdeelster Krystle een stuk minder werden dan in de eerste set. De Nieuwegeijnse blokkering kon het Culemborgse spel hierdoor veel beter lezen en we liepen simpelweg achter de feiten aan. Met 17-25 ging de tweede set dan ook naar telecombinatie/NVC.

Nu weer aan de goede kant van de zaal moesten we onszelf weer zien op te peppen. Helaas kwamen we wederom op een achterstand van 5 of 6 punten. Het spel was beter dan de tweede set maar echte overtuiging ontbrak. Ondanks lange rally’s die over en weer werden gewonnen straalden wij niet het vertrouwen uit deze wedstrijd te kunnen winnen. Met 21-25 werd de derde set verloren en moesten we ons serieus gaan herpakken om een vijfde set eruit te kunnen slepen.

De vierde set begonnen we beter, er werd niet direct op een grote achterstand gekomen en het geloof leek terug. Met goede acties, zowel achterin als aan het net, ging de set lange tijd gelijk op. Ondanks goede aanvallen van Tessa en Marieke trokken de bezoekers de set en dus de wedstrijd naar zich toe. Met genoeg leerpunten op zak bereiden we ons voor op de volgende wedstrijd. Volgende week is er een weekje rust en op 29 oktober wacht de volgende wedstrijd in IJsselstein tegen Vives, opnieuw een derby dus.