Skip to main content

Bittere pil voor volleyballers Shot

In een opnieuw sfeervolle sporthal Interweij trad Shot aan tegen PDK Huizen. In de beker werd van dit team nipt verloren, dus lag er voor Shot een kans om punten te halen tegen dit team. Nog voor het eerste fluitsignaal klonk, was er bij het inslaan al een opstootje geweest tussen de teams omdat beide teams al dan niet expres ballen richting elkaars spelers sloegen.

Het zorgde ervoor dat Shot in de eerste set extra fel van start ging: met zeer sterke servicedruk had Shot grip op de wedstrijd en kwam de aanval van PDK Huizen nauwelijks uit de verf. Het team draaide uitstekend en passend werd er nauwelijks een fout gemaakt. Spelverdeler Rob Verbeek kon op midden en buiten iedereen goed bereiken en de aanvallers konden volop scoren. Met name Laurens Roorda speelde in de eerste set heel verdienstelijk als diagonaal. Met 25-17 haalde Shot deze set met ruime cijfers binnen.

In set twee zakte de servicedruk van Shot, waardoor de set gelijk op ging en beide teams elkaar nauwelijks ruimte gaven. Bij 13-16 had PDK een gaatje geslagen, maar via een goede serviceserie van Henk-Jan van Doorn kwam Shot weer met 17-16 voor. Op 24-23 had Shot kans op de tweede setwinst, maar door persoonlijke fouten ging de set met 24-26 naar PDK, een zuur verlies voor Shot omdat de wedstrijd hierdoor ging kantelen.

Shot wist de strijdlust in de derde set nog hoog te houden, maar kreeg het steeds lastiger met de uitstekende diagonaal-aanvaller van PDK, de enige speler aan de kant van PDK die wist te scoren. Bij Shot wisten daarentegen alle spelers hun punten te scoren. Helaas viel Ricardo van der Velde geblesseerd uit en dat was op de middenpositie een forse aderlating. Twee fantastische reddingen van Bart van Aalst bracht het publiek op de banken, maar Shot kon de ploeg uit Huizen niet bijbenen. Coach Gerard Koeman probeerde nog de set te redden door Laurens Roorda te vervangen door Istvan Tkalecz. Hoewel hij ook zijn punten wist mee te pakken, was het niet genoeg om de set te winnen: die ging met 22-25 naar PDK.

In de vierde set was de spreekwoordelijke pijp bij Shot leeg en speelde het een verloren wedstrijd. Shot werd een aantal keer afgeblokt en kon zich, ondanks een sterk killblok van Thijs Verbeek niet meer oprichten. Met 14-25 werd de set gewonnen door PDK Huizen gewonnen en was de wedstrijd met 1-3 verloren. Een bittere pil voor Shot, want als de mannen de tweede set hadden gewonnen was het waarschijnlijk een hele andere wedstrijd geworden.

Coach Gerard Koeman had na de wedstrijd gemengde gevoelens: ”Aan de ene kant baal ik ontzettend dat we het toch hebben laten liggen. We hadden echt die tweede set kunnen en moeten pakken. Maar ik moet ook zeggen dat de jongens dit seizoen nog niet zo goed hebben gespeeld als vandaag. Dat moeten we dan maar weer meenemen naar de volgende wedstrijd.”
De volgende wedstrijd van Shot is op 29 oktober tegen VV Amsterdam.