Skip to main content

Dames 1 pakt helaas geen punten tegen Leython DC DS2

Afgelopen zaterdag stond voor Dames 1 de tweede competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Na vorige week een goede wedstrijd tegen DOS te hebben neergezet, welke helaas nipt werd verloren met 2-3, was nu Leython DC DS2 de tegenstander.

Vol goede moed stond het stevig verjongde team klaar voor de strijd. De eerste set, waar de opponenten toch even moeten aftasten begon vrij gelijk op. Naarmate de set vorderde bleek wel dat Leython de punten makkelijker kon maken dan onze dames. Er werd gevochten in de verdediging maar de overtuiging in de aanval ontbrak. Met 19-25 werd de eerste set dan ook verloren.

De tweede set gaf eigenlijk hetzelfde beeld, na een flinke achterstand wist Dames 1 langzaam wel terug te komen maar de inhaalrace kwam te laat, 21-25.

Het begin van de derde set was anders, Shot straalde meer overtuiging uit en wist de voorsprong in de set te pakken. Helaas kon het goede spel niet worden vastgehouden en wist Leython alsnog de set naar zich toe te trekken met 23-25.

In de vierde set werd wederom goed begonnen en leek er toch een verdiend punt uit de strijd te slepen. Het mocht niet zo zijn, Leython wist het gat van 5 punten toch te dichten en met 21-25 de set te winnen.

Ondanks het verlies blijft coach Michel optimistisch. “Dit team is een team voor de toekomst en ik zie nu al mooie dingen. Ik ben tevreden met deze lijn van ontwikkeling, het team wordt alleen maar beter”.