Skip to main content

Eerste verliespartij voor Heren 1

Heren 1 is zaterdagavond tegen de eerste nederlaag in de competitie aangelopen. Tegen de nummer drie US uit Amsterdam moesten de mannen na vijf sets met 3-2 capituleren. Heren 1 voert nog wel de ranglijst in de derde divisie aan, maar heeft nummer twee Zaanstad een wedstrijd en vier punten minder.

In de sporthal Amstelcampus, waar de verwarming op standje nucleair stond en het woord ventilatie geen enkele betekenis werd toebedeeld, schoot Heren 1 uit de startblokken. Het late aanvangstijdstip (20.30u) weerhield de mannen er niet van goed van start te gaan. Met vooral veel servicedruk en een goede blokkering wist Shot de hoofdstedelingen volledig te ontregelen. Laurens Roorda pakte zodoende de meeste blokpunten en wist aanvallend ook goed door te komen. Zo won Heren 1 de set gemakkelijk met 16-25.

In set twee en drie had Heren 1 wat meer moeite met de tegenstander en liet het US terug in de wedstrijd komen. Het vizier stond niet volledig op scherp en een aantal ballen viel te makkelijk op de grond. Wel bleef de pass stevig overeind, onder aanvoering van libero Yannick Middelkoop. Zo konden de mannen redelijk meekomen in de aanval, maar moest het met 25-21 en 25-20 twee sets aan US laten.

In set vier pakte Heren 1 de draad weer op met veel servicedruk en enige bravoure en ging het redelijk makkelijk richting setwinst. Grote domper in deze set was het uitvallen van Rob Verbeek, die na een aanval met een geblesseerde enkel de wedstrijd moest verlaten. Hij werd vervangen door Istvan Tkalecz. Ondanks de blessure en de korte onderbreking, liet Heren 1 zich niet van de wijs brengen en met 20-25 werd de set binnengehaald.

De vijfde set ging gelijk op en bij de veldwissel had Heren 1 een voorsprong van slechts een punt. Maar ook nu lieten wij het, net als in set twee en drie, liggen. Kleine foutjes zorgden voor onnodig puntverlies en zo won US de set met 15-12, en liep Shot dit seizoen voor het eerst tegen een nederlaag aan.

Volgende week zaterdag speelt Heren 1 weer thuis, om 15.00 komen de oude bekenden van NOVO uit Noordwijk op bezoek in sporthal de Interweij. Opkomst van het publiek wordt zeer gewaardeerd!