Skip to main content

Heren 1 blijft Limes de baas

In sporthal Interweij trad Heren 1 aan tegen het geroutineerde Limes, waarvan – zij het op leeftijd – enkele voormalige eerste- en eredivisiespelers deel uit maken. De wedstrijden tussen beide ploegen zijn altijd spannend en sportief. Zo begon ook deze wedstrijd al meteen met een gelijk opgaande eerste set, waarbij de mannen van Heren 1 na een uiterst spannende slotfase, de set met 32-30 in hun voordeel beslechtten.

In de tweede had Shot het wat gemakkelijker en kreeg Limes minder ruimte om te scoren. Zoals dit seizoen wel vaker voorkwam volgde in de derde set een dipje. Coach John Kemp bracht William Vernooij en Istvan Tkalecz in de ploeg die beiden verdienstelijk invielen en het team van de nodige nieuwe impulsen voorzagen. Het was echter niet voldoende om de set te winnen, deze ging met 19-25 verloren.

In de vierde set kwam de libero van Limes door een blessure niet meer terug in het veld en Heren 1 pakte het initiatief terug. Helaas raakte ook nog een tweede speler van Limes geblesseerd, waarna het verzet van hen definitief was gebroken en Shot gefocust de wedstrijd uitspeelde. Met 25-10 droop Limes af.

John Kemp was na afloop tevreden: ”We hebben een rare tijd achter de rug met ziekte, blessures, vakanties en een onregelmatige competitie’. Het is dan best lastig om goed in dat ritme te komen, maar vandaag ging het voortvarend. Een verdiende overwinning op een lastige tegenstander.”

Aanstaande vrijdag komen de Shotmannen alweer in actie; dan speelt het team de uitwedstrijd tegen Inter Rijswijk.