Goed spel Shot niet beloond

In Huizen traden de volleyballers van Shot aan tegen het eerste herenteam van Prima Donna Kaas Huizen. In Culemborg had Shot het de tegenstander behoorlijk lastig gemaakt en het was dan ook de bedoeling om nu ook ten minste een wedstrijdpunt mee naar huis te nemen. Dat zou ook zeker zijn gelukt als de scheidsrechter op cruciale momenten geen fouten had gemaakt. Wat voor Shot gold, gold in feite ook voor de scheidsrechter: de tweede divisie is net een tikje te hoog niveau.
In de eerste set keek Shot vanaf het begin voortdurend tegen een kleine achterstand aan, maar boven de twintig trok Shot de boel recht en kwam op 23-24 voor. Juist op dat moment floot de scheidsrechter voor een discutabele technische fout van de goed spelende spelverdeler Rob Verbeek, en kwam Huizen weer langszij. Zij lieten het kaas niet van hun brood eten en drukten door naar een 28-26 winst. In de tweede set gaf Shot opnieuw veel weerstand en even leek het er op dat Shot in deze set opnieuw een rol van betekenis zou kunnen spelen. Door de onzorgvuldige passing kon de middenaanval echter amper worden aangespeeld en dat kon onvoldoende worden gecompenseerd door de sterke aanval van met name Bart van Aalst: 25-19 verlies. In de derde set werd Shot met de neus op de feiten gedrukt en kwam het team op een 14-0 achterstand te staan. De tegenstander had een dijk van een blokkering neergezet en het lukte maar niet om de service te winnen. Ondanks de verbeterde passing kwamen de aanvallers niet goed door. Aan het eind van de set stond een 25-5 score op het bord. In de vierde set herpakte Shot zich op uitstekende wijze en kwam het dan ook op een verdiende voorsprong in de eindfase van deze set. In een ultieme poging kwam Huizen terug tot 23-23 waarna Shot na een prachtige aanval 24-23 leek te scoren. De scheidsrechter blunderde opzichtig en gaf het punt ten onrechte aan de tegenstander waarna hij daarenboven een rode kaart gaf vanwege protesteren met puntverlies voor Shot tot gevolg. Zo eindigde deze boeiende wedstrijd door een arbitrale miskleun in een 4-0 verlies en werd het goede spel van Shot niet beloond.
Coach Gerard Koeman kon zich na de wedstrijd met moeite inhouden: “We zitten nu eenmaal in de hoek waar de klappen vallen. Maar we verdienden meer, de mannen hebben goed en geconcentreerd gespeeld. Het is vreselijk teleurstellend dat juist nu we er zo dichtbij zaten de scheidsrechter, de dingen ander ziet dan het gehele publiek inclusief de tegenstander.”
Komende zaterdag 4 februari speelt Shot om 16.30u in sporthal Interweij tegen Amsterdam.