Vierde overwinning op rij voor Heren 1

Heren 1 heeft voor de vierde keer op rij een overwinning behaald. In de steenkoude sporthal de Waard in Bergambacht werd tegen hekkensluiter Thor na een slordige eerste set, overtuigend gewonnen. Door deze overwinning zijn er in de laatste vier wedstrijden achttien punten behaald, waardoor het team nu stevig in de middenmoot van de tweede divisie staat.

Heren 1 begon niet scherp aan de wedstrijd en had met name moeite om met voldoende servicedruk te spelen. De meeste services werden te makkelijk in het midden van het veld geserveerd, waardoor de tegenstander alle aanvallers kon aanspelen en het team het ook blokkerend moeilijk had. In de verdediging vielen daardoor gaten en zo verloren de mannen de eerste set met 25-18.

In de drie sets die volgden kwam Heren 1 eigenlijk geen moment meer in de problemen, en werden de sets met 17-25, 15-25 en 12-25 afgesloten. Met name de servicedruk ging fors omhoog waarbij ook risico werd genomen. Het team kon daardoor de bal gemakkelijk in het spel houden en er werd met durf en afwisselend aangevallen.

Komend weekend is Heren 1 vrij, waarna de heren op 17 december op bezoek zullen gaan bij Spaarnestad in Haarlem. Op maandag 19 december komen de mannen van koploper Sovoco naar Culemborg, voor een inhaalwedstrijd.