Sterke start Heren 1

Na een leerzaam seizoen in de tweede divisie start Heren 1 dit seizoen weer in de derde divisie. In Nieuwkoop traden onze mannen aan tegen Waterlanders. Bij Heren 1 maakte de van Taurus teruggekeerde spelverdeler Max Witziers zijn debuut, terwijl pechvogel William Vernooij met een gebroken pink vanaf de bank moest toekijken.
Het team startte geconcentreerd aan de wedstrijd en zette door een sterke service de tegenstander vanaf het begin onder druk. De geroutineerde Nieuwkoopse ploeg wist door gevarieerd aanvalsspel in eerste instantie nog onder de druk uit te komen, maar kwam door het sterk verdedigende werk van Shot in de loop van de set steeds minder tot scoren. Met name libero Bas de Groot en passer-loper Bart van Aalst liepen alle gaten in het achterveld dicht. De eerste set werd dan ook met 20-25 door Heren 1 gewonnen.
In de tweede set zetten onze mannen de goede lijn voort. Max Witziers wist opnieuw zijn aanvallers goed te bereiken. Laurens Roorda speelde sterk als middenaanvaller en op de diagonaal pakte Rob Verbeek de nodige punten mee. Ook deze set werd met 20-25 door de Shotmannen gewonnen.
Coach Gerard Koeman moest bij aanvang van de derde set de niet geheel fitte Roorda vervangen door Ricardo van de Velde. Deze loyale voormalige Heren 1 speler had er juist voor gekozen om een stapje terug te doen, maar ging toch weer mee om zijn oude team uit de brand te helpen. Heren 1 nam een ruime voorsprong en met een 15-20 voorsprong in de derde set leek er geen vuiltje aan de lucht. Koeman liet de spelverdeling overnemen door Rob Verbeek waardoor een extra aanvaller kon worden ingebracht. De passing liep juist op dat moment volkomen in het honderd, waardoor er nauwelijks bespeelbare ballen kwamen. Met diverse wissels probeerde Koeman de tegenstander te ontregelen, maar toch kwam ons eerste herenteam 24-21 achter. Een ijzersterke serviceserie van Henk Jan van Doorn bracht Shot weer dichterbij, waarna Van Aalst door een perfect uitgevoerde aanval de ploegen weer op gelijke hoogte bracht. De solide verdediging van libero De Groot was er mede debet aan dat Heren 1 opnieuw, zij het nipt aan het langste eind trok in deze set: 24-26. De laatste set was een formaliteit, de Waterlanders hapten naar adem en kregen alle hoeken van het veld te zien. Bij Heren 1 droeg de debuterende Jurre Hoek bij aan de meest spectaculaire aanval van de dag. Met een mokerslag bevestigde Thijs Verbeek het krachtsverschil tussen de teams, de 16-25 winst spreekt voor zich zelf.
Gerard Koeman was dik tevreden met het getoonde spel en de uitslag: “Het is altijd even afwachten of een team in de nieuwe samenstelling meteen zijn draai vindt. Ik vind dat ze het echt goed hebben gedaan. Geconcentreerd en met overtuiging hebben ze deze altijd lastige tegenstander gedecideerd verslagen, een prima begin zou ik willen zeggen.”