Skip to main content

Off day Heren 1

Na de overtuigende 0-4 overwinning bij Waterlanders vorige week, die van te voren als lastige tegenstander waren bestempeld, speelde Heren 1 zaterdag de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. Met vertrouwen werd naar deze wedstrijd uitgekeken. Cito H2, een onbekende maar geroutineerde tegenstander uit Zeist, kwam op bezoek in Culemborg. Het vertrouwen bleek achteraf onterecht te zijn geweest. Zonder ook maar enige kans te maken op setwinst, gingen de mannen met 0-4 hard onderuit voor eigen publiek.

In de eerste set kwam Heren 1 meteen op een 0-4 achterstand, waarbij het team op alle fronten tekortschoot. De servicedruk ontbrak, de pass was onzuiver, en als de pass dan eens goed was ontbrak het vervolgens in de afronding. De blokkering van Shot kreeg nauwelijks grip op de aanvallen van de tegenstander. Cito bleef zonder goed te spelen gemakkelijk overeind en walste binnen no-time naar een 14-25 setwinst. In de sets daarna bleven onze  Shotmannen ploeteren, en ook de weinige oplevingen die het team liet zien waren van korte duur. Er was weinig sfeer, veel onzuiverheid en gelaten incasseerde Heren1  de tegenpunten. Coach Gerard Koeman probeerde met allerlei wissels nog de ploeg op de rails te krijgen maar dit had nauwelijks effect. De ingevallen Istvan Tkalecz probeerde de ploeg nog bij de hand te nemen en kwam aanvallend goed door, maar het team draaide verder absoluut niet en dat resulteerde vervolgens in een 17-25, 13-25 en 17-25 setverlies. Gelaten droop het team af.

Gerard Koeman was kort in zijn commentaar: “We zijn door de ondergrens gezakt, dit was echt heel slecht. Volgende week zullen we ons moeten herpakken, de neuzen allemaal dezelfde kant op en weer moeten knokken voor elk punt.”

Aanstaande vrijdag speelt Heren 1 alweer de volgende wedstrijd: dan gaat het team op bezoek bij Leython DC H1 in Leiderdorp.