Skip to main content

Heren 1 degradeert na verlies

Heren 1 heeft na de winst van vorige week niet opnieuw weten te winnen. Bij Vollingo in Gouda ging het team met 4-0 onderuit. Hierdoor degradeert Heren 1 na de promotie van vorig seizoen weer uit de tweede divisie en speelt het volgend jaar opnieuw in de derde divisie.
In Gouda moest coach Gerard Koeman creatief nadenken over de opstelling. Van de twaalf aanwezige spelers waren er maar acht volledig inzetbaar. Hierdoor kon Shot niet in de sterkste opstelling aantreden en dat werd in elke set zichtbaar. Vollingo nam in de eerste set al snel de leiding en stond die niet meer af. Heren 1 had veel moeite met de service van de tegenstander en kreeg daardoor nauwelijks kan op goede aanvallen. Kwam Shot eens aanvallend goed door dan zat de verdediging van Vollingo op de juiste posities. Onze Shot mannen sloten de eerste set af met een 25-19 verlies. Hoewel het team wel op achterstand kwam, ging het in de tweede set duidelijk beter met Heren 1. Met name de blokkering was daarbij een sterk wapen. Toch kwam Shot in de eindfase net iets tekort 25-22. Coach Koeman probeerde door het inbrengen van nieuwe krachten het spelbeeld nog wel te veranderen maar met de setstanden 25-20 en 25-21 gingen ook de laatste twee sets roemloos verloren.
Coach Gerard Koeman reageerde na afloop vrij nuchter: “We zagen de degradatie natuurlijk al een tijdje op ons afkomen en het is terecht dat we teruggaan naar de derde divisie. Dat we tekort kwamen is wel duidelijk. Ondanks de enorme progressie die Rob Verbeek als spelverdeler heeft gemaakt, hebben we het vertrek van de twee voormalige spelverdelers onvoldoende kunnen opvangen. Daarnaast hebben ook op de middenaanval een grote uitdaging gehad en hebben we dit seizoen een waslijst gehad met zieken en geblesseerden. Ik wil toch het team een compliment maken, want ze hebben – behalve vandaag misschien niet helemaal – steeds geprobeerd om het beste er uit te halen.”