Opnieuw verlies voor Heren 1

In de thuiswedstrijd tegen runner-up Leython H2 uit Leiderdorp liepen Heren 1 onnodig tegen een 0-4 nederlaag op. De mannen, spelend in nieuwe tenues, begonnen goed aan de wedstrijd, maar ondervonden al snel dat de routiniers van Leython erg goed op elkaar waren ingespeeld. Heren 1 maakte te weinig indruk met de service waardoor de ploeg uit Leiderdorp volop kon aanvallen. Ons eerste herenteam liet het daarentegen op cruciale momenten met name in de diagonaalpositie aanvallend afweten. De mannen verloren daardoor de eerste set nipt met 22-25. In de tweede set trok Shot het initiatief naar zich toe en liep, dank zij een goede servicereeks van Rob Verbeek, weg naar een ruime 12-6 voorsprong. Punt voor punt sloop Leython daarna dichterbij en kwam op gelijke hoogte. Toch wist Heren 1 – met drie aanvallers aan het net – op een 22-16 voorsprong te komen en leek het op setwinst af te stevenen. Dat lukte echter niet omdat in de laatste fase spelverdeler Max Witziers zijn aanvallers onvoldoende kon bereiken en als dat dan wel lukte de aanvallers op hun beurt niet scoorden. Met 23-25 moest Shot ook in de setwinst laten gaan.

Coach Koeman bleef in de derde set vasthouden aan het gekozen spelsysteem maar probeerde wel door wissels nog een nieuwe impuls te geven aan het team. De zwakke passing en de tekortschietende aanvalskracht bleef het team evenwel parten spelen. Met 20-25 delfde Heren 1 opnieuw het onderspit. De laatste set was een formaliteit, de moraal van de thuisploeg was geknakt en met 13-25 ging Shot roemloos ten onder.

Coach Koeman vond dat het team zichzelf tekort had gedaan: “We hadden zeker een van de eerste sets kunnen winnen als we aanvallend scherper waren geweest. Dan krijg je een heel andere wedstrijd. Het is jammer maar we kunnen veel beter en daar gaan we de komende maanden dan ook aan werken.”