Gepassioneerd Shot wint topper

Terwijl de zon op deze herfstdag buiten nog volop straalde trad Shot in sporthal Interweij aan tegen koploper VTC Woerden, door de jaren heen een tegenstander van formaat. Ondanks het echec van de vorige thuiswedstrijd was er relatief veel publiek op deze wedstrijd om de koppositie afgekomen. Coach Gerard Koeman had zijn team vooraf op het hart gedrukt om vanaf het eerste moment met volle pressie en focus te spelen. Dat hadden de mannen goed in de oren geknoopt. Vanaf de eerste service werd de tegenstander continue onder druk gezet en kwam daardoor nauwelijks aan aanvallen toe. Met name Thijs Verbeek was sterk vanaf de servicelijn. Van de uiterst zwakke passing van Woerdens libero maakten de Shotmannen volop gebruik. Shot liep weg naar een 12-5 voorsprong en even leek Woerden nog terug te komen. Maar met de goede blokkering en nauwkeurige passing bleef Shot toch de overhand houden en eindigde de eerste met 25-15. Shot speelde met passie en dat kwam ook in de tweede set terug. Spelverdeler Max Witziers ontwikkelt zich snel en kon nu ook de middenaanvallers Laurens Roorda en Verbeek met zijn set-ups goed bedienen. De buitenaanvallers Bart van Aalst en Henk-Jan van Doorn deden het op alle fronten goed, hun service, pass en aanval was prima. Heel even haperde de score in de tweede set, en bij 14-10 werd Niels Udo als tweede libero naast Bas de Groot ingebracht. Shot pakte de draad weer op en trok met 25-15 opnieuw aan het langste eind. Een blessure bij Woerden onderbrak de kadans van de wedstrijd en het overwicht van Shot leek opeens te verdwijnen. De ploegen gingen geruime tijd gelijk op maar de goede blokkering en service van Shot gaven nu de doorslag: 25-21. In de vierde set kwam de net van een blessure herstelde Istvan Tkalecz op de diagonaal te staan en nam de degelijk spelende Rob Verbeek de spelverdeling over, Yannick Middelkoop nam de positie van Van Doorn over en zo werd punt voor punt gestreden om Woerden ook in de laatste set op de knieën te krijgen. Pas tegen het einde van de set werd een beslissend gaatje geslagen waarna opnieuw vooral de service van Shot de tegenstander te machtig was (25-20). Met deze overwinning nestelt Shot zich in de top van de derde divisie en is het de virtuele rangaanvoerder.

Coach Koeman was zichtbaar tevreden over het getoonde spel: “De mannen hebben echt goed gespeeld vandaag, het klopte gewoon. Als trainer hoop je dat je de dingen terug ziet waarop je traint, en dat was zo vandaag. Het was een overtuigende en belangrijke zege voor ons, een pluim voor de mannen dat ze de druk zo konden vasthouden.”
Volgende week zaterdag is Shot vrij, zaterdag 28 oktober spelen de mannen weer een thuiswedstrijd, dan komt het tweede team van Leython op bezoek.