Skip to main content

Nipt verlies voor Heren 1

In Houten trad het enigszins gehavende Heren 1 aan tegen het net iets lager geklasseerde derde herenteam van Taurus. In combinatie met de bestaande rivaliteit tussen de clubs, was het de verwachting dat het een spannende en boeiende wedstrijd zou worden. Vanaf het beginsignaal was duidelijk dat de teams aan elkaar gewaagd waren. Shot maakte relatief veel servicefouten maar compenseerde dat door sterke en precieze aanvallen. In het laatste deel sloeg Heren 1 een klein gaatje en met 21-24 was de setwinst in zicht. Een reeks van passfouten en een iets te gretige aanvalsactie  gooiden echter roet in het eten waardoor Taurus langszij kon komen en de set daarna met 26-24 naar zich toe kon trekken. De Shotmannen zochten in de tweede set eerherstel en nam vanaf het begin het initiatief. Zowel serverend als aanvallend werd Taurus afgetroefd, 15-25. In de derde set trok Heren 1 de lijn uit de tweede set door, maar geleidelijk slopen er onzekerheden in het spel. Met invallers Yannick Middelkoop en Istvan Tkalecz wist Shot toch nog de set naar zich toe te trekken, 19-25. In de daaropvolgende set konden de mannen geen vuist meer maken, qua passing en spelverdeling haalde Shot niet meer het niveau van de eerdere sets en aanvallend kwam Shot, vooral door de goede verdediging van Taurus er niet door heen. Shot moest daardoor de set met 25-15 aan Taurus laten. De laatste set moest de beslissing brengen. Shot deed een uiterste poging en kwam met 7-8 voor, maar moest uiteindelijk met 15-12 het hoofd buigen voor Taurus, ondanks vier direct scorende aanvallen van Yannick Middelkoop.

Coach Gerard Koeman was niet ontevreden: “Een aantal mannen waren vandaag fysiek niet in goeden doen en dat zag je terug in het spel. We hadden alle kans om de eerste set te winnen en dan was het heel anders gelopen. Maar goed, alles afwegend was het spel veel beter dan vorige week en blijven we netjes meedoen in de subtop.”
Volgende week speelt Shot wederom een derby, dan komt Servia uit Vianen op bezoek. Door de jaren heen is altijd gebleken dat de teams goed aan elkaar gewaagd zijn. De verwachting is dan ook dat dit een spannend en spanningsvol weerzien gaat worden. Zaterdag 11 november om 16.00 in sporthal Interweij in Culemborg zullen de teams elkaar treffen. Steun van het thuispubliek is meer dan welkom!