Nuttige overwinning Heren 1

In de sfeerloze sporthal van Leiderdorp traden de Shotmannen voor slechts een handjevol toeschouwers aan tegen het eerste herenteam van Leython. Tel daar nog bij dat het een late vrijdagavondwedstrijd was en dat enkele spelers lopen te tobben met kleine maar wel irritante blessures, dan zijn er op voorhand genoeg ingrediënten voor een slechte wedstrijd. Tegelijkertijd had Heren 1 na de zeperd van vorige week wel wat recht te zetten.

De eerste set ging, met Henk-Jan van Doorn in de basis die de maandag voor de wedstrijd nog zijn duim uit de kom had, tot 12-12 gelijk op. Heren 1 ging daarna iets beter passen, verhoogde de servicedruk en kwam aanvallend goed door. Het team leek op setwinst af te stevenen, maar Leython kwam sterk terug. Met 25-27  trok Heren 1 net aan het langste eind. In de tweede set liepen onze mannen al snel weg van de tegenstander. Op de buitenblokkering pakte Bart van Aalst een aantal punten mee. Geleidelijk kwam Leython terug, maar mede door enkele tactische wissels van coach Gerard Koeman wist Shot ook deze set naar zich toe te trekken (20-25). Er leek geen vuiltje aan de lucht bij aanvang van de derde set. Maar dat veranderde snel. Heren 1 liet veel steken vallen bij het passen waar de jeugdige spelverdeler Max Witziers zich geen raad mee wist. Zowel de midden en buitenaanvallers kwamen amper meer tot scoren. Heren 1 verloor deze set dan ook kansloos met 25-18. In de vierde set bracht Koeman Ricardo van de Velde, die bewust in Heren 3 is gaan spelen, in de ploeg. Dat was een duidelijke versterking voor het team. Even leek het nog mis te gaan door een blessure van Rob Verbeek, een van de belangrijkste spelers in het team, maar met de nodige inspanning en een terugvallende tegenstander werd ook in deze set de winst behaald, 17-25. Al met al een nuttige overwinning volgens Koeman en zoals een van de spelers het zelf verwoordde, geen slecht resultaat voor een late vrijdagavond.

Aanstaande zaterdag staat de kraker tegen lijstaanvoerder Woerden op het programma. De Shotmannen kunnen jullie steun wel gebruiken. Kom dus zaterdag 14 oktober om 16.00 naar sporthal Interweij en laat je horen.