Knap herstel van Shot

In de goed gevulde sporthal Interweij traden de mannen van Shot aan tegen het net iets hoger geklasseerde Leython 1. De uitwedstrijd in Leiderdorp was door Shot met 1-3 gewonnen en daarom verwachtte de thuisploeg ook deze wedstrijd in winst om te kunnen zetten.

Al snel bleek  echter dat daar dan wel voor geknokt moest worden. Maar Shot had moeite met de service van de tegenstander, de middenblokkering was niet alert,  de spelverdeling was slordig en de servicedruk was onvoldoende. Aanvallend kwam het team ook tekort.  Hierdoor raakte Shot op achterstand. Tegen het eind van de eerste set werd het wel spannend, punt voor punt kwam Shot dichterbij. Uiteindelijk moest Shot met 26-28 toch het hoofd buigen. In de tweede set leek het verlies van de eerste set nog door te dreunen. Coach Gerard Koeman probeerde door wissels het team te versterken, maar dat had onvoldoende effect. Met 18-25 ging ook de tweede set naar Leython.
Met Yannick Middelkoop in de ploeg voor de wisselvallig passende Bart van Aalst begon Shot in de derde set iets meer grip te krijgen op de wedstrijd. De tegenstander maakte daarnaast steeds meer fouten en had veel minder servicedruk dan in de eerdere sets. Shot bleef matig spelen maar wist desondanks de set met 25-22 te winnen. Ook de vierde set begon niet overtuigend. Een uitstekende servicebeurt van Henk Jan van Doorn markeerde de omslag.  Uiteindelijk won Shot  deze set met 25-19, vooral door de servicedruk en omdat de tegenstander gewoonweg meer fouten maakte.
Met een 2-2 stand in sets moest de laatste set de beslissing brengen. Shot kwam heel snel op een schier onoverbrugbare 2-8 achterstand. Met name Rob Verbeek – die erg veel krediet kreeg van zijn coach – lukte het niet om te scoren. Invaller Istvan Tkalecz bracht nieuwe energie in de ploeg en langzamerhand kroop Shot dichterbij. Koeman wisselde nog een keer en met Bart van Aalst in de ploeg kwam er weer veel meer aanvalskracht. Ook Verbeek kwam terug en zo werd in de vijfde set een zwaar bevochten 20-18 overwinning uit het vuur gesleept.

Coach Gerard Koeman was tevreden met de wederopstanding van zijn team: “Deze wedstrijd is voer voor psychologen, maar ik ben er blij dat de mannen zo geknokt hebben en toch zijn terug gekomen.”