Skip to main content

Shot doet zichzelf tekort

Op weg in de duisternis naar de sporthal waar Cito Heren 2 speelt, kan een bezoeker niet ontsnappen aan de contouren van de psychiatrische kliniek van Den Dolder. In deze sinistere omgeving moest Heren 1 aantreden tegen de lijstaanvoerder van de derde divisie. De sfeer in de sporthal is nog erger dan er buiten. Het tweede team van de Zeister volleybalploeg verkiest namelijk het spelen op vrijdag in een lege sporthal boven een zaterdagwedstrijd met publiek. Daarom was er bij het leeuwendeel van de wedstrijd geen thuispubliek en waren  er slechts zes bezoekers van Shot op de tribune aanwezig.
Shot startte met de intentie om het debacle van de thuiswedstrijd (0-4 verlies) recht te zetten. Al snel kwam het team in de eerste set achter en kon dat niet meer inlopen. Zwakke servicepassing, matige spelverdeling en onvoldoende servicedruk waren daar debet aan. Nadat coach Gerard Koeman in de loop van de tweede set Niels Udo als spelverdeler had ingebracht, verbeterde het spel van Heren 1t sterk. Daarbij had de tegenpartij nog de pech van een blessure en kreeg Shot de kans om door te pakken. Het vuur en het geloof in eigen kunnen ontbrak echter waardoor ook deze set verloren ging , zij het nipt (25-22). De derde set vertoonde een zelfde verloop (25-21) terwijl in de vierde set het hele team het hoofd liet hangen (25-14). Een afgetekende 4-0 nederlaag en geen revanche was al hetgeen wat restte.

Coach Koeman was zichtbaar ontevreden: “Dat het moeilijk is tegen deze ervaren ploeg, daar zijn we het allemaal over eens. Maar ik vind dat je dan van de spelers mag verwachten dat ze scherp zijn en dat ze met passie spelen en in grote delen van de wedstrijd ontbrak het aan die twee zaken. Dat kan én moet echt anders, ze hebben zichzelf tekort gedaan.”
Komende zaterdag staat een belangrijke wedstrijd op het programma voor Heren 1 . Het team staat momenteel zesde, maar het gat met de nummer twee is slechts drie punten. Om weer te stijgen op de ranglijst is winst op Leython noodzakelijk, de ploeg uit Leiderdorp waar onze mannen in oktober al van wisten te winnen in de uitwedstrijd. Publiek is meer dan welkom, aanstaande zaterdag om 16.00 in sporthal Interweij in Culemborg.