Heren 1 wint eerste wedstrijd

Nadat aan het eind van vorig seizoen divisiebehoud was veilig gesteld, trad Shot Heren 1 met Kees van Blokland als nieuwe trainer/coach aan in de derde divisie aan tegen Novo Heren 1. Deze tegenstander uit Noordwijk speelde vorig jaar nog tweede divisie en was voor Shot daardoor onbekend. In de eerste set was het dan ook een beetje aftasten en was het aan beide kanten rommelig. Shot voelde de druk van de tegenstander toenemen, maar een uitstekende servicebeurt van Bart van Aalst zorgde voor verlichting en zette de tegenstander onder druk, waardoor ze aanvallend niet meer door kwamen. Daarmee werd Shot weer de bovenliggende partij en kon de setwinst uiteindelijk worden binnengehaald met 25-19. In de tweede set nam Novo het initiatief in handen. Shot creëerde onvoldoende servicedruk en aanvallend werd er onvoldoende gescoord. De set ging 23-25 verloren, hoewel Shot aan het eind van de set nog wel terugkrabbelde.

Coach Van Blokland besloot het over een andere boeg te gooien en bracht Tobias Overdijk in als spelverdeler. Rob Verbeek kon daardoor aanvallend en blokkerend aan de slag, waardoor er veel meer dreiging ontstond. Libero Bas de Groot stond steeds meer zijn mannetje en pakte in het achterveld veel ballen van de vloer. Dit gecombineerd met een uitstekende serviceserie van Henk-Jan van Doorn en Thijs Verbeek resulteerde in setwinst in de derde set, 25-18.

In de laatste set sputterde de tegenstander voor de vorm nog een beetje tegen, maar overtuigend was het niet. Shot won deze set vrij gemakkelijk met 25-13 en start door deze overwinning met vier wedstrijdpunten.

Kees van Blokland had na de wedstrijd een grote glimlach op zijn gezicht en was absoluut tevreden. “Het team zat aan het begin van dit seizoen zonder trainer/coach en ze hebben een belangrijk deel van de organisatie, afspraken en voorbereiding zelf geregeld. Ik zie nu een volwassen groep waarbij de spelvreugde zichtbaar is en waarbij de dingen die we op de training oefenen en afspreken terugkomen in het spel. Bovendien blijkt dan ook maar weer dat we allerlei varianties in de speelwijze beheersen. Ik vond het echt prima.”