Heren 1 is spoor bijster

Na een goede eerste seizoenshelft ging het de laatste wedstrijden al wat minder, maar inmiddels lijkt het team en de begeleiding het spoor bijster. Het ontbreken van een heldere lijn in de teamopstelling, time-outs die te laat worden aangevraagd, publiek dat zomaar op de reservebank komt zitten, geknoei met opstellingsbriefjes, een opeens toegevoegde assistent die zich verbaal niet fatsoenlijk gedraagt naar wedstrijdleiding en spelers, het hoort niet zo en het helpt tot dusver zeker niet. Maar natuurlijk zijn de spelers eerst verantwoordelijk voor het vertoonde spel en dat was gewoonweg zeer teleurstellend.
Tegen het tweede team van NVC kwam Shot er opnieuw niet aan te pas. Shot werd met een 3-1 nederlaag naar huis gestuurd en dat had het team vooral aan zichzelf te wijten. In de eerste set ontbrak de servicedruk en door de  zwakke passing werd Shot aan alle kanten voorbijgelopen door de tegenstander. Bart van Aalst werd al gauw vervangen door Yannick Middelkoop. Spelverdeler Tobias Overdijk lukte het niet om de aanvallers te bereiken en was daarnaast niet succesvol met de doortikballen. Zonder een kans te hebben gehad verloor Shot deze set met 25-17.

Coach Kees van Blokland greep in en liet Rob Verbeek de spelverdeling overnemen. Die bracht een nieuwe impuls en Shot en NVC gingen in de tweede set gedurende een lange periode gelijk op. Van Blokland probeerde door wissels het team te versterken maar de lichte voorsprong die Shot had opgebouwd werd tegen het einde van de set te niet gedaan, waarna NVC op de winst leek af te stevenen. Shot kwam knap terug, maar op de beslissende momenten werden persoonlijke fouten gemaakt. Uiteindelijk moest Shot de set met 27-25 aan NVC laten.

In de derde set werd weer een nieuw team in het veld gebracht, maar het spel werd er niet beter van. Shot werd bij tijd en wijle weg geserveerd waarbij, net als vorige week overigens, het wel  duidelijk is dat de liberopositie binnen Shot te dun bezet is. Met 25-14 werd Shot van het veld geveegd.
Van Blokland greep terug op een oud recept en startte met weer een andere ploeg, maar nu met nagenoeg allemaal spelers die drie jaar geleden furore maakten  in deze divisie en daarna promoveerden. Meteen begon het spel te lopen. De passing was ineens veel beter, waardoor de spelverdeler weer keuzes kon maken en de aanvallers beter in stelling kon brengen. Shot sloeg een groot gat en dacht de buit binnen te hebben. NVC kwam toch nog terug maar op basis van degelijk volleybal trok Shot deze laatste set naar zich toe met 21-25. Om een verder verval te voorkomen zal Shot in de komende wedstrijden kunnen voortborduren op het getoonde spel in deze set.

Kees van Blokland baalde behoorlijk van de wedstrijd: “Die vrijdagavonden liggen ons niet en het lukte mij niet om het team op stoom te brengen. De mannen waren niet alert genoeg en de echte wil om te winnen ontbrak. Het was al met al niet best.”
Volgend weekend is Shot vrij, maar de week daarna speelt Shot weer thuis. Dan zal Shot zich moeten herpakken ten opzichte van deze wedstrijd.