Dames 1 verslaat koploper in prachtige strijd

Afgelopen zaterdag kwam koploper VSTS uit Bodegraven op bezoek bij Dames 1. Waar de koploper uit Bodegraven de laatste 4 competitiewedstrijden met 4-0 hadden gewonnen, verloren wij de laatste 2 wedstrijden met 4-0. Een zeer moeilijke opgave dus.

Met frisse moed begonnen we echter aan de wedstrijd want we hadden niets te verliezen. Met Krystle, Sanne, Carolien, Suze, Claudia, Marieke en libero Tessa van Knippenberg werd de eerste set gestart. Ondanks de servicedruk lag de passing bij ons zeer stabiel. Aanvallend waren er meer problemen met het sterke blok aan de zijde van VSTS en het mindere blok aan onze kant. Mede hierdoor werd de eerste set met 9-25 vertekend verloren. Na een oppeppende speech in de setwissel van coach Michel werd met een iets andere opstelling de tweede set begonnen. Minke nam de plaats van Carolien op het midden in. Vanaf punt 1 leek het al beter te lopen, we konden bij blijven bij VSTS en de punten die we maakten werden met groot enthousiasme gevierd. De servicepass bleef stabiel en voor alle ballen werd keihard gewerkt. De blokkering stond een stuk beter waardoor de harde aanvallen van VSTS vaak afgeblokt werden. Het geloof in eigen kunnen zag je groeien. Halverwege de set vond een liberowissel plaats tussen Tessa van Knipperberg en Marjolein. In de big points werd ook Carolien ingebracht als passer loper met maar één taak: scoren! En dit deed ze op de belangrijke momenten. Met 25-21 werd de tweede set gewonnen en we voelden dat er meer in zat.

De derde set gingen we daarom ook voluit en pakten we het initiatief met de beginopstelling uit de tweede set. Met dezelfde strategie, enthousiasme en werklust bleven we op gelijke hoogte met VSTS. Wederom werd het beslissende punt gescoord door Carolien aan de buitenkant en werd de set gewonnen met 25-23. In set 4 was de opzet hetzelfde als set 2 en 3 maar door wat slordigheden aan onze kant keken we al snel tegen een achterstand aan. Deze konden we helaas niet meer goedmaken waardoor de set met 17-25 naar VSTS ging. Een beslissende 5e set dan maar, iets wat we vooraf niet verwacht hadden. Nog één keer alles bij elkaar rapen en knallen. Met beide teams die voor de winst gaan ging het begin gelijk op. Met een 4-4 stand begon Claudia echter aan een fenomenale serv     icereeks. Met diverse wissels en time-outs tijdens haar serie liet ze zich niet van de wijs brengen en zette ons op een 12-5 voorsprong. Het leek niet meer mis te kunnen en dit gebeurde ook niet. Met een zakelijke side-out werd de 5e set met 15-7 gewonnen en was de eerste winst van het seizoen een feit! Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd tegen nummer 3 Gemini Kangeroes op het programma. Hopelijk houden we dit gevoel vast en zetten we daar ook een goede wedstrijd neer.