Heren 1 pakt punten tegen Woerden

In een matig gevulde sporthal nam Heren 1 het op tegen de nummer acht van de competitie, VTC Woerden H1. Net als in veel voorgaande wedstrijden moest coach Gerard Koeman creatieve oplossingen zoeken om een representatief team op te stellen. De van een ziekte herstellende Thijs Verbeek werd in de basis vervangen door William Vernooij, terwijl ook Bas de Groot als libero zijn debuut maakte in het team. Hij vervangt de vertrokken Romar Hoek.

Shot begon erg goed aan de wedstrijd, spelverdeler Rob Verbeek kon de buitenaanvallers Henk-Jan van Doorn en Bart van Aalst goed bereiken, waardoor er veelvuldig kon worden gescoord. De overigens sterk spelende Bart van Aalst kwam al vroeg in de wedstrijd met zijn voet tegen een netpaal in aanraking en liep trekkebenend door het veld, maar kon de hele wedstrijd doorspelen. Door een goede servicebeurt van Rob Verbeek en sterke blokkering van William Vernooij, liep Shot uit en kwam op een 17-9 voorsprong. De set kantelde door een servicereeks van een speler van Woerden. Met een keiharde sprongservice ontregelde hij de verdediging van Shot en bracht hij zijn team op gelijke hoogte. De Shot mannen zetten een stapje bij en met volle inzet haalde Shot de eerste set binnen met 25-22.

Woerden domineerde gedurende het grootste deel van de tweede set de wedstrijd. Heren 1 sloop puntje voor puntje dichterbij en kwam zelfs 24-23 voor te staan. Door een volstrekt ongevaarlijke voetfout, maar sinds dit seizoen reglementair niet meer toegestaan, misten de mannen het winnende punt en kwam Woerden op gelijke hoogte. Gedesillusioneerd verspeelde Heren 1 daarna ook de laatste twee punten van de set.

In de derde set herpakten de mannen zich goed met degelijke en gepassioneerd spel. In de slotfase van deze set werd met de inbreng van Thijs Verbeek de blokkering en aanvalskracht aanzienlijk versterkt, waardoor Heren 1 deze set naar zich toe kon trekken met 25-19.

De tegenstander raakte meer en meer gefrustreerd en reageerde steeds heftiger op de wedstrijdleiding. Al vroeg in de vierde set leidde dit tot een rode kaart voor Woerden waardoor de mannen een extra punt kreeg toegewezen. Heren 1 was diep gegaan in de eerste drie sets en de energie leek een beetje weg te vloeien. Dat weerhield beide teams er niet van om onder het net door nog flink te provoceren. In de vierde en vijfde set was de koek voor Shot echter op. De sets gingen met 13-25 en 7-15 verloren en de wedstrijd met 2-3.

Toch was coach Gerard Koeman zeer tevreden met het getoonde spel: “Het team heeft hard gewerkt en laten zien dat het een tegenslag kan verwerken. Ik zie het team nog steeds vooruit gaan. We hebben een beetje pech met de beschikbaarheid en inzetbaarheid van spelers maar de mannen die konden spelen hebben vol inzet en passie gespeeld. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat we in deze divisie thuis horen en heb er alle vertrouwen in dat het goed komt.”

De volgende wedstrijd van Shot is op 3 december in Amsterdam tegen US.