Overtuigende overwinning voor Heren 1

Het is elke week de vraag of wedstrijden door kunnen gaan, omdat door de Covid-restricties wedstrijden op het laatste moment afgelast kunnen worden. Gelukkig ging het treffen met Zaanstad 2 in Koog aan de Zaan afgelopen zaterdag voor gewoon door. De laatste keer dat Heren 1 hier naar afreisde, al weer vier jaar geleden, kreeg het team een ongenadig pak slaag van een team met louter routiniers. Maar Zaanstad 2 is nu een jeugdig team geworden terwijl onze Shotmannen juist aan routine heeft gewonnen.  Heren 1 kwam dan ook goed voor de dag en wist vier punten mee terug te nemen naar Culemborg: het werd 1-3 in sets.

Het team startte zonder libero Yannick Middelkoop, die met een blessure moest toekijken. Omdat Istvan Tkalecz herstellende is van een enkelblessure, werd hij in het achterveld – als een soort libero – ingezet en kon Heren 1 met deze enigszins aangepaste opstelling aan de wedstrijd beginnen. De eerste set ging in het begin gelijk op, maar al gauw werd duidelijk dat de verdediging van Zaanstad een enorme gatenkaas was. Hun blok sloot niet en de aanvallers konden de ballen vrij makkelijk direct op de grond slaan. De hoge servicedruk van Heren 1 droeg bij aan de 15-25 setwinst.

In de tweede set bleven de mannen passend goed overeind, maar viel de servicedruk weg. Acht foute services en een aantal direct fout geslagen aanvallen, resulteerden in 25-22 setwinst voor Zaanstad.

Goed serveren bleef in de derde set ook nog de uitdaging, want ook in deze set gingen nog een zeker vijf services direct uit. Wel had Heren 1 de blokkering beter onder controle en wisten de aanvallers weer meer te scoren. Met buitenaanvaller Ricardo van der Velde op het midden werd de set met de ruime cijfers van 17-25 gewonnen.

Net als vorige week startte Heren in de vierde set weer slap, en al gauw was het 11-4 voor de ploeg uit Koog aan de Zaan. Maar ook nu toonde de ploeg veerkracht. Shot knokte zich punt voor punt terug in de wedstrijd. Bij een 15-12 achterstand kwam Henk-Jan van Doorn aan service en hij zette de pass-lijn van Zaanstad volledig klem. Van Doorn serveerde elf keer achter elkaar naar 15-23. Met 19-25 won Shot uiteindelijk de set.

Na afloop was de blijdschap groot, hoewel er ook teleurstelling was over de weggegeven set. Met minder servicefouten had Heren 1ook die set namelijk makkelijk kunnen winnen. Aanstaande vrijdag zou Heren1 tegen Prima Donna Kaas uit en in Huizen spelen, maar vanwege Corona-perikelen in Huizen is deze wedstrijd uitgesteld.