De eerste punten zijn binnen

Na een afwezigheid van ruim zeven maanden kwam Heren 1 vorige week weer in actie. Vanwege het overlijden van Gerrit van Beurden hebben we ven willen wachten met de publicatie van het wedstrijdverslag.

In de vertrouwde omgeving van sporthal Interweij maar tegen een compleet onbekende tegenstander, Keistad 2 uit Amersfoort begon het wedstrijdseizoen. De Shotmannen zijn dit seizoen namelijk in een andere divisie, de derde divisie A ingedeeld. In de selectie keerde routinier Istvan Tkalecz na een jaar afwezigheid weer terug. Vanwege zijn grote vorm kreeg hij van coach John Kemp dan ook een plaats in de startformatie.

Heren 1 ging goed van start en wist de tegenstander vanaf het begin onder druk te zetten. Met name door de goede passing kon spelverdeler Thijs Verbeek steeds weer de aanvallers in stelling brengen. De tegenstander werd met gevarieerd aanvalsspel met 25-16 opzij gezet. De tweede set begon gelijk op. De tegenstander kreeg beetje bij beetje meer grip op het spel waardoor Kemp zich genoodzaakt voelde te wisselen. Kort na de wissels moest Tkalecz geblesseerd het veld verlaten, waardoor Shot in een soort fantasie-opstelling kwam te spelen. Het ritme was weg en Keistad maakte handig gebruik van de verwarring bij Heren 1 en trok de set met 17-25 naar zich toe. De rollen wisselden weer in de derde set, Heren 1 kwam in de standaardformatie goed in het spel terwijl de tegenstander steeds meer moeite kreeg met de eigen service. Het team wist de set met 25-16 te winnen. Het werd nog erg spannend in de vierde set. De servicepassing van de thuisploeg liet veel te wensen over, maar bovendien verschalkte Keistad keer op keer het blok. Met 10-17 leken de de Shotmannen op een onoverbrugbare achterstand te staan. Een tactische wissel waarbij Thijs Verbeek als middenman werd ingezet veranderde het wedstrijdbeeld. Blokkerend klopte het weer en ook aanvallend kwam Shot goed door. Puntje voor puntje kwam Shot langszij en nam met 24-23 het heft in handen. Op matchpoint miste Bart van Aalst, maar gelukkig maakte hij alsnog het 25ste punt en sloeg de tegenstander de daaropvolgende bal uit. Met de 27-25 in de laatste set was een 3-1 overwinning in sets het verdiende eindresultaat.