Domper voor Shot door scheidsrechter

In de laatste thuiswedstrijd voor de feestdagen trad Heren 1 aan tegen het veel hoger geplaatste Vollingo uit Gouda. Van tevoren was duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd waren aangezien zij vorig seizoen, in de derde divisie ook met elkaar de degens hadden gekruist.

Shot startte sterk met de nog van een griep herstellende spelverdeler Rob Verbeek in de basis. In de eerste set liepen beide teams tot halverwege de set gelijk op. Door servicedruk, de goede passing en sterke aanvallen kwam de tegenstander onder druk te staan. Met de inbreng van routinier Niels Udo werd het beslissende zetje gegeven, waardoor Heren 1 met 25-22 de eerste set naar zich toe kon trekken.

In de tweede set wist Vollingo puntje voor puntje op voorsprong te komen. Rob Verbeek kon het niet langer volhouden en moest zich laten vervangen door de uitstekende invallende Niels Udo. Shot kwam weer op gelijke hoogte maar de ploeg uit Gouda was aan het einde net iets doortastender waardoor Shot deze set nipt met 23-25 verloor.

Shot kwam in de derde set niet goed uit de startblokken en coach Koeman moest diverse keren wisselen om het team op gang te houden. Invaller Istvan Tkalecz bracht nieuwe impulsen en Niels Udo bleef zijn aanvallers goed bedienen. Vooral Bart van Aalst liet zich van zijn beste kant zien en scoorde volop. Een arbitrale blunder van de scheidsrechter bracht in de slotfase Shot op de knieën, 23-25 verlies.

Tot ontsteltenis van het massaal aanwezige thuispubliek bleef de eerste scheidsrechter ook in de vierde set opzichtig falen in zijn beoordelingen. Shot speelde de beste wedstrijd van het seizoen maar bleek nu een tegenstander teveel te hebben. Met 20-25 moest Shot deze set aan de tegenstander laten en hield het slechts een wedstrijdpunt over aan deze spannende wedstrijd.

De geëmotioneerde coach Koeman kon zijn boosheid amper onderdrukken: “We staan echt heel goed te spelen en als je dan voor je gevoel op cruciale momenten zo wordt benadeeld door fouten van de scheidsrechter, dan kan ik me amper inhouden. We wisten dat het spannend zou worden maar hadden echt meer verdiend. Heel erg jammer dat dit gebeurt. Maar we laten ons niet gek maken door een individu, we komen hier sterker uit.”