Shot wint van Waterlanders in matige wedstrijd

Zonder echt goed te spelen hebben de mannen van Shot de lastige uitwedstrijd tegen Waterlanders met 3-1 gewonnen. Trainer Gerard Koeman zag vanaf de kant dat zijn team zonder uit te blinken toch vrij gemakkelijk kon winnen van de op papier ervaren ploeg uit Nieuwkoop.
Vooraf gaf de speaker nog aan dat de ervaring van de thuisploeg doorslaggevend zou kunnen zijn, maar vanaf het begin van de eerste set bepaalde Shot het tempo. Al snel werd duidelijk waarom Shot, met een gemiddelde leeftijd van net boven de 21 jaar, de ranglijst aanvoert. Met servicedruk en een degelijke blokkering werd snel een voorsprong opgebouwd. Even werd het nog spannend, maar mede door een tactisch wisselende coach Koeman, behield Shot het overwicht en werd de eerste set met 25-21 vrij gemakkelijk gewonnen. De tweede set was van een iets minder niveau, maar nog steeds scoorde Shot gemakkelijk. De tegenstander bleef vooral steken in goede bedoelingen en kon geen echte vuist maken. Met 25-19 nam Shot een 2-0 voorsprong in sets.
In het begin van de derde set verslapte het spel van Shot. De geroutineerde tegenstander pakte onmiddellijk de ruimte die geboden werd en nam vijf punten voorsprong. Shot wist nog wel terug te komen tot 6-6, maar liet Waterlanders daarna weer uit lopen. In een poging om het tij te keren, werd aan Shotzijde volop gewisseld. Maar de achterstand werd niet meer ingelopen, vooral door het ontbreken van servicedruk. Ook werden de buitenaanvallers onvoldoende in stelling gebracht en was de passing niet erg zuiver. Shot verloor deze set uiteindelijk met 25-17.
In de vierde set trok Shot het initiatief weer naar zich toe. Waterlanders werden met 25-12 letterlijk afgedroogd, ondanks herhaaldelijke pogingen van de thuisploeg om Shot uit de concentratie te halen door volop te ageren bij de scheidsrechter.
Koeman was na afloop realistisch: “Dit was zeker niet onze beste wedstrijd van dit seizoen, maar toch winnen we deze lastige uitwedstrijd vrij gemakkelijk. We moeten ons wel weer herpakken om in de volgende wedstrijden tóch dat beetje meer te leveren.”
Komende zaterdag is er weer topvolleybal te zien in Culemborg. Dan spelen de mannen van VC Shot om 16.30u tegen het tweede team van Haaglanden uit Voorburg in sporthal Interweij.