Skip to main content

Wisselvallig Heren 1 verliest opnieuw

Vol goede moed begon Heren 1 aan de thuiswedstrijd tegen de volleyballers van Irene uit Bilthoven, die meedraaien in de top van de tweede divisie C. Al snel werd duidelijk dat de ploegen elkaar niet veel ontliepen en dat het tot op het eind spannend zou blijven.

In de eerste set ging de wedstrijd tot aan het laatste punt gelijk op, waarna onze mannen met 25-23 zonder echt overwicht te hebben, aan het langste eind trokken. Heren 1 profiteerde hier vooral van goede services, sterk verdedigend werk en veel aanvallen van Irene die in het blok of buiten de lijnen werden geslagen.

De tweede set werd vooral bepaald door een super serviceserie van Thijs Verbeek waar de mannen van Irene enorm problemen mee hadden. Zo kwam Heren 1 op een 13-5 voorsprong. Deze voorsprong wist de ploeg nagenoeg vast te houden en bracht een 25-19 winst.

In de derde set bracht coach John Kemp een sterk gewijzigd team in het veld, en ook gedurende de set werd er flink gewisseld. Dat bleek niet voldoende te zijn om de toenemende kracht van de tegenstander af te stoppen. Met kunst- en vliegwerk kwam Heren 1 toch terug tot 20-20, en zelfs tot 23-24. Maar nu pakte Irene het laatste punt en won het de set met 23-25.

Om het tij te keren koos John Kemp opnieuw voor een andere opstelling, maar dat bood geen uitweg. Het teleurgestelde Heren 1 kon even niet de energie opbrengen om vol terug te vechten en verloor de vierde set kansloos met 18-25.

In de laatste set ging het tot 13-13 gelijk op waarna ons eerste team aan het kortste eind trok en met 13-15 verloor van een goed spelende tegenstander. De teleurstelling was groot, vooral omdat iedereen het gevoel had dat er net iets meer in had gezeten.

Volgende week zou Heren 1 in de competitie tegen Sovoco spelen, maar omdat de mannen begin september de eerste ronde van de nationale beker wonnen, wacht zaterdag de tweede ronde van de beker. In Apeldoorn zal de ploeg het opnemen tegen twee topdivisieteams; VV Utrecht H1 en SV Dynamo H2.