Winst voor heren Shot na winterstop

De volleyballers van Shot zijn zaterdag goed uit de winterstop gekomen. In Nieuwkoop werd van Waterlanders in een tot de allerlaatste bal spannende wedstrijd met 2-3 gewonnen. Het was voor Shot alweer de vierde vijfsetter op rij.

Hoewel Waterlanders een stuk lager stonden dan Shot op de ranglijst, was dat niet in het veld terug te zien. Tussen de mannen van Shot en Waterlanders bestaat al enkel jaren een gezonde maar ook amicale rivaliteit. Beide teams waren er dan ook erg op gebrand om goed spel neer te zetten om zo de winst uit het vuur te slepen. In de eerste set pakte Shot de voorsprong en wist met servicedruk en goed aanvallend spel Waterlanders onder druk te zetten. Aan het eind van de set zakte Shot wat in en liet het de ploeg uit Nieuwkoop toch nog terugkomen. Door een arbitrale fout werd het uiteindelijk toch 23-25 voor Shot.

In de tweede set startte Rob Verbeek als spelverdeler en ook nu ging Shot weer goed van start. Bas de Groot pakte in het achterveld veel ballen van de vloer en de aanvallers konden goed hun gang gaan. Waterlanders bleef echter dapper aanhaken en aan het eind van de set werd de afstemming tussen de Shot-spelverdeler en zijn aanvallers steeds minder. Het team hoopte op een tactische ingreep van de coach, maar dat gebeurde niet. Het resulteerde uiteindelijk in vier direct aanvallende fouten waardoor de set met 25-22 verloren ging.

Set drie was weer een kopie van de tweede set. Aanvallend kreeg Shot het niet voor elkaar en ook passend had de ploeg het steeds moeilijker. Hoewel Shot enigszins geholpen werd door de scheidsrechter, en Waterlanders al geel had gegeven voor veelvuldig protesteren, kwam Shot niet in het ritme en ging de set nipt verloren met 25-23.

In set vier startte Rob Verbeek op de diagonaal en Henk-Jan van Doorn als passer-loper. Zonder enige terughoudendheid veegde Shot de Waterlanders van het veld af. Thijs Verbeek pakte blokkerend veel punten en bijna elke aanval was raak. Waterlanders wist bij Shot de bal nauwelijks op de grond te krijgen en zo walste Shot over de ploeg uit Nieuwkoop heen met 10-25.

De vijfde set moest de beslissing gaan brengen. Met de formatie die ook in set vier speelde, kwam Shot al gauw op voorsprong en bij 3-8 en 7-14 leek deze set een eenvoudige prooi te worden voor de Culemborgers. Hoe anders liep het. Shot maakte aanvallend vijf fouten op rij en het thuispubliek ging weer achter Waterlanders staan. Bij 13-14 en twee time-outs aan Shotzijde sloeg Rob Verbeek de bal hard door de blokkering heen op de grond; 13-15 winst in de set en 2-3 in de wedstrijd. Een prima overwinning voor Shot, hoewel het einde van de vijfde set nou weer net niet voor een enorm overwinningsgevoel zorgde.

Volgende week speelt Shot de eerste thuiswedstrijd van 2019. Op zaterdag 19 januari komt directe concurrent Inter Rijswijk op bezoek, waar Shot in oktober nog met 4-0 van verloor. Een mooie kans om revanche te nemen. De wedstrijd begint om 15.00u. in sporthal Interweij.