Heren Shot winnen laatste wedstrijd voor winterstop

De mannen van Shot hebben hun laatste wedstrijd voor de winterstop gewonnen van hekkensluiter Aspasia. De ploeg uit Koudekerk aan den Rijn werd met 3-1 opzij gezet. Door de winst is Shot gestegen naar de derde plek met een goede uitgangspositie op de tweede plek.

Vanwege het slechte weer en het feit dat niet alle Shotteams een wedstrijd hadden, waren de tribunes matig gevuld bij aanvang van de wedstrijd. Dat weerhield Shot er niet van om goed uit de startblokken te komen en Aspasia vooral serverend onder druk te zetten. Er werd met bravoure gespeeld en veel ballen werden verdedigd. Shot kon de set gemakkelijk uitmaken met 25-14.

Net als vorige week ging Shot te gemakzuchtig de tweede set in, en kwam het team al gauw op een 1-5 achterstand. Vooral passend liet de ploeg het liggen. Shot wist het gat nog wel te dichten maar kwam niet voorbij de tegenstander. Steeds als Shot op gelijke hoogte kwam, stond het team enkele punten later weer op achterstand. Coach Gerard Koeman bracht aan het eind van de set Thijs Verbeek in voor William Vernooij, maar met 22-25 moest Shot de set aan Aspasia laten.

In de derde set begon Shot weer scherp, met Niels Udo op de spelverdelerspositie. De pass was niet altijd optimaal, maar de aanvallers lieten de spelverdeler niet in de steek en scoorden volop. Met het duidelijke verschil van 25-16 was deze set voor Shot.

De vierde set leek een kopie te gaan worden van de tweede set en leek het er lange tijd op dat een vijfde set in deze wedstrijd een winnaar aan moest wijzen. Bij 18-21 nam coach Koeman nog een time-out die uitkomst bracht: Shot haalde de service terug en voerde daar flink wat druk op. Met 25-22 was de set alsnog voor Shot en de wedstrijd was met 3-1 gewonnen.

Gerard Koeman was na afloop tevreden: ‘Deze overwinning was een terechte. In de tweede set lieten we ons in het begin overrompelen, we hadden geen antwoord op hun service en er waren wat onnodige fouten. Verder een prima overwinning en een goede afsluiting van deze competitiehelft.’