Heren 1 onderuit tegen Protos 2

De wedstrijd tussen de Heren 1 en de studenten van Protos 2 is al sinds een jaar of zes een wedstrijd die elk jaar op het programma staat en dat is ook dit volleybalseizoen niet anders. De teams zijn al jaren aan elkaar gewaagd en op voorhand is nooit te zeggen wie er gaat winnen. Dat hangt vooral af van de vorm van de dag. Vorig jaar kwam ons herenteam tweemaal het beste voor de dag, afgelopen zaterdag was dat Protos, het werd 4-0 op het sportcentrum van Olympos.

Bij Heren 1 zijn vorig jaar enkele spelers gestopt, en daarvoor zijn drie nieuwe spelers in de plaats gekomen. De selectie wordt elke wedstrijd aangevuld met twee of drie spelers uit het tweede herenteam.

Onze mannen startten goed aan de wedstrijd en kwam op de services van Michiel Vermeulen en Ricardo van der Velde op een 1-5 en 7-12 voorsprong. Protos kwam terug tot 11-13, en liep vervolgens door een serviceserie door naar 20-13. Heren 1 deed nog wel wat terug, maar moest met 25-22 toch de set aan Protos laten.

In de tweede set startte Heren 1 wederom goed, en tot aan de 21 punten stonden de mannen steeds aan de goede kant van de score. Protos voerde de druk toen op en kwam terug tot 23-23. De spanning in de zaal en op het veld was groot. Beide teams scoorden punten over en weer, totdat Protos de set uitmaakte met 28-26.

Coach John Kemp greep in en bracht in de derde set Istvan Tkalecz en Tobias Overdijk binnen de lijnen. Dat bracht nieuw elan en Shot stond het grootste gedeelte van de set dan ook voor. Maar ook hier werd weer duidelijk waar het de gehele wedstrijd aan ontbrak: de wil om elke bal van de grond te duiken en met overtuiging de bal te scoren. De mannen lieten het weer lopen en met 25-21 won Protos de set.

In set vier bracht Heren 1 niets meer en kwam Protos via 5-0 op een 10-2 voorsprong. Twee time-outs en twee wissels mochten ook niet meer baten; de mannen kwamen geen moment meer in hun spel. Met 25-11 werd het team opgerold en was een 4-0 nederlaag alles dat resteerde.

Ondanks dat Heren 1 drie sets langs het grootste gedeelte van de set voorstond en de 4-0 uitslag niet de krachtsverhouding helemaal juist weergeeft, was het een pijnlijke nederlaag. Volgende week speelt Heren 1 thuis tegen Limes 1. Met een stapje extra van alle spelers, meer overtuiging en meer stabiliteit is er in die wedstrijd meer uit te halen. De wedstrijd begint om 14.00 in sporthal Interweij. een beetje extra support om over het dooie punt heen te komen, kan het team dan echt wel gebruiken.