Heren 1 komt te kort tegen koploper

De goedgevulde en sfeervolle sporthal Interweij was zaterdag het toneel voor een topwedstrijd in de derde divisie tussen Heren 1 en RVV.

De Culemborgse runner-up moest het opnemen tegen de lijstaanvoerder uit Katwijk, een taaie ploeg waar vorig seizoen ruim van werd verloren.

Coach Kees van Blokland startte verrassend genoeg niet met zijn meest succesvolle opstelling en even leek het aan het begin van de eerste set volledig mis te gaan. Binnen een mum van tijd stond Heren 1 op zes punten achterstand. De ploeg pakte het echter goed op en vocht zich terug naar 19-19. Juist op dat moment maakten onze mannen achter elkaar passfouten, waardoor het onmogelijk werd voor de spelverdeler om de aanvallers in stelling te brengen. Met 19-25 ging de set verloren. In de tweede set werd de ploeg op drie plaatsen gewijzigd en kwam ons eerste herenteam op een riante 10-3 voorsprong. Maar de servicedruk van Heren 1 bleef matig, terwijl bij RVV een van de spelers een service produceerde die amper was af te stoppen. Onze mannen kwamen voortdurend iets tekort waardoor de tegenstander steeds dichterbij kroop. RVV nam uiteindelijk het heft in handen en Shot werd met 21-25 terugverwezen.

Kees deelde met zijn assistent in de derde set in de malaise door de ploeg met een verkeerde opstelling het veld in te sturen. Spelers kwamen hierdoor op verkeerde posities terecht, maar door wat strakke coaching tussen de spelers onderling liep het nog best aardig. Toch incasseerde Heren 1 opnieuw een 19-25 setverlies. De Katwijkse ploeg was zichtbaar opgelucht, dit in tegenstelling tot hun coach die met zijn voortdurende commentaar op de leiding en zijn uiterst sombere gelaatsuitdrukking een trieste indruk achterliet.

In de vierde set koerste ons thuisteam opnieuw aan op setverlies.Ze stonden de hele set op achterstand en met 24-25 was het nagenoeg afgelopen. Heren 1 sprokkelde nog een keer alle energie bij elkaar en wist in een bloedstollende eindfase met 29-27 te winnen, waarbij Heren 1 door het publiek vooruit geschreeuwd werd. Zelfs een ongeoefende liplezer, kon de vloek van de RVV coach van zijn lip lezen.

De mannen dronken een bier, spraken even met de tegenstander, en kwamen fris onder de douche vandaan om het op de voorlaatste plaats geklasseerde Dames 1 te ondersteunen. Daar voltrok zich een mirakel: onder luide aanmoediging van de mannen werd een 0-2 achterstand tegen de nummer twee uit de ranglijst omgebogen in een 3-2 winst.

Vrijdag speelt Heren 1 een uitwedstrijd tegen NVC in Nieuwegein.