Herboren Shot pakt twee punten

Na een lange periode waarin geen setwinst kon worden bereikt, slaagde Heren 1 er weer in om punten te pakken. Tegen Spaarnestad uit Haarlem lieten ons eerste herenteam, de hekkensluiter in de tweede divisie, weer ouderwets zien waar ze toe in staat is. In de eerste set ging de strijd gelijk op en was er op 25-24 de mogelijkheid om de setwinst te behalen. De tegenstander viel knalhard door het midden aan en kwam op gelijke hoogte, waarna twee individuele fouten aan Shot zijde tot een teleurstellende 25-27 nederlaag leidden. Voortbouwend op het getoonde goede spel ging Heren 1 weer sterk van start in de tweede set maar plots veranderde het spelbeeld doordat een van de kernspelers, Thijs Verbeek, volledig door zijn enkel klapte. Het team was duidelijk van slag en het duurde even voor het team weer zijn draai hervond. Coach Gerard Koeman poogde met een time-out het team weer op de rails te krijgen en dat lukte wonderwel. Laurens Roorda deed het als invaller prima en via een vlijmscherpe serviceserie van Bart van Aalst zette Shot Spaarnestad op een onoverbrugbare achterstand, 25-19 setwinst.
In de derde set liepen de teams heel lang gelijk op. Door de stabiele passing wist spelverdeler Rob Verbeek zijn aanvallers goed te bereiken en ook de servicedruk was goed op orde. Aan het eind van de set kwam Spaarnestad aanvallend sterker door en Shot moest deze set dan ook met 22-25 aan de tegenstander laten. De vierde set vertoonde het zelfde beeld alleen nu trok Shot aan het langste eind. De zuivere services, passing en aanvallen van Ricardo van de Velde, Henk-Jan van Doorn en de eerdergenoemde Van Aalst gaven de doorslag bij deze narrow escape: 26-24. De beslissende laatste set leek weer op een close finish uit te draaien, maar vijf individuele fouten waren teveel van het goede en met 8-15 verlies restte uiteindelijk een 2-3 nederlaag.

Na afloop had coach Koeman gemengde gevoelens: “Het is heel vervelend voor Thijs dat hij, deze naar het nu laat aanzien, zware enkelblessure heeft opgelopen. Ook vind ik het jammer dat we die eerste set zo nipt verloren, dan was de wedstrijd heel anders gelopen. Maar ik ben zo blij dat ik mijn ”oude” team weer heb gezien, ze hebben zich echt weer van hun beste kant laten zien. Frivool volleybal, goede passing en servicedruk en aanvallend sterk. Als we dit niveau volhouden kunnen we ook in de komende wedstrijden nog de nodige punten pakken.” Volgende week speelt Shot in Woerden tegen VTC Woerden.