Skip to main content

Einde zegereeks van heren Shot

De heren van Shot zijn in de topper tegen lijstaanvoerder Punch uit Delft tegen de eerste competitienederlaag sinds 5 oktober aangelopen. Met 2-3 gingen de Culemborgers onderuit na een bijna twee uur durende wedstrijd. Het was de derde vijfsetter in elf dagen voor Shot.

De supporters op de goedgevulde tribunes zagen dat coach Kees van Blokland begon met een verrassende beginopstelling waarin geen plek was ingeruimd voor Yannick Middelkoop en Henk-Jan van Doorn. Dit brak Shot onmiddellijk op, want Shot kwam door een zwakke passing en matige afronding meteen op achterstand te staan. Het team knokte zich wel terug maar kreeg geen aansluiting meer. De Delftse studenten wonnen de eerste set afgetekend met 17-25.

In de tweede set gingen de teams lange tijd gelijk op, de servicedruk van Shot nam iets toe en er werd slim aangevallen. Op het midden liepen de aanvallen van Shot niet, terwijl ook de blokkering op die positie niet liep. Een hard werkend Shot wist toch nipt deze set te winnen met 25-22.
Ook de derde set ging goed van start, Shot kwam een zes punten voorsprong en leek free wheelend naar de finish te gaan. Maar niets was minder waar. De tegenstander scoorde volop met name door de zwakke blokkering en verdediging aan Shotzijde, terwijl ook de passing minder werd. Vreemd genoeg bleef Shot volharden in de gekozen strategie, waardoor Punch steevast de blokkering diagonaal verschalkte. Het werd heel spannend maar met 23-25 ging Shot in deze set toch ten onder.

Met spelverdeler Niels Udo in de ploeg kreeg Shot in de vierde set weer vleugels. De passing was ineens sterk verbeterd en de tegenstander begon ook fouten te maken. Met solide spel werden de studenten teruggedrongen en won Shot deze set overtuigend met 25-18, waarmee Shot een beslissende vijfde set afdwong.

Punch nam al vlot de leiding in deze set en het was wachten op ingrijpen van de Shotcoach, maar er gebeurde niks. Shot had moeite met de blokkering, en kon aanvallend geen vuist meer maken. Het werd niet meer spannend en met 9-15 verlies in de vijfde set, moest Shot het tweede verlies in dit seizoen slikken.