Skip to main content

Eclatante overwinning voor Heren 1

In een tijd dat het nieuws wordt gedomineerd door oplopende coronacijfers en het volleybalnieuws vooral bestaat uit afzeggingen van wedstrijden, ging de wedstrijd van de Shotmannen afgelopen zaterdag zonder publiek gewoon door. De tegenstander was VV Amsterdam 2.

Van meet af zette Heren 1 de hoofdstedelingen onder druk met sterke services. Het antwoord van de tegenstander liet niet lang op zich wachten, want ook zij lieten zich gelden vanaf de servicelijn. Zo werd de eerste set een spannend gevecht waarbij beide teams streden om de punten. Een 9-3 voorsprong werd weggegeven en Amsterdam kwam 10-12 voor. Na een spannende slotfase won Heren1 de set nipt met 25-23.

De tweede set vertoonde aan het begin hetzelfde beeld. Tot aan 10-9 ging het heen en weer. Vervolgens kwam Rob Verbeek aan service en serveerde hij zijn ploeg naar een 17-10 voorsprong. Opnieuw kwam de Amsterdamse ploeg weer terug, maar de set werd wel met 25-21 binnengehaald. De service passing die aan het begin van de wedstrijd nog wel eens haperde, gaf nu juist comfort.

In de derde set ging Heren 1 wederom voortvarend van start met veel servicedruk en al gauw stond er een 15-10 voorsprong op het telbord. Daarna verslapte de nauwkeurigheid van iets en konden de Amsterdammers terugkomen tot 20-20. Na een tactische wissel van coach John Kemp herpakten de Shotmannen zich alsnog en won zij de set en de wedstrijd met 25-20.

In de vierde set kwam Amsterdam nog een paar punten mee, maar bij een 12-10 voorsprong voor Heren 1 gaven de hoofdstedelingen zich gewonnen. Thijs Verbeek kwam erin op het midden en zorgde voor veel dreiging, terwijl Yannick Middelkoop in het achterveld de nodige ballen pakte. De laatste paar punten waren vooral harde scores van de Shot-aanvallers. Met 25-14 won Shot de set, en de wedstrijd met 4-0. Voor de derde week op rij werd een mooie overwinning behaald, waarbij iedereen echt zijn steentje bijdroeg. Het was een leuke wedstrijd met gevarieerd aanvalsspel, een wedstrijd die toeschouwers had verdiend!

Coach Kemp was erg tevreden over het spel van zijn team: “De mannen hebben lekker gespeeld. We serveren soms te gehaast, zonder focus, dat kost dan punten. Omdat we zelf af en toe verslapten kreeg Amsterdam ruimte om terug te komen, maar ik heb nooit het idee gehad dat we een set zouden verliezen. “