Heren 1 wint na aarzelende start

In een sporthal waarin de saamhorigheid en warmte van onze club voelbaar waren na het recent overlijden en afscheid van Terry, trad Heren 1 aan tegen Thor uit Bergambacht.

Heren 1 begon geconcentreerd aan de wedstrijd en pakte al snel vier punten voorsprong. Het spel was in de eerste set spannend maar niet van een goed niveau. Beide teams speelden slordig, waarbij met name de tegenstander veel meer servicefouten maakte dan onze mannen. De ploeg uit Bergambacht begon halverwege de set met een inhaalrace en kwam zo punt voor punt dichterbij. Op 20-20 kwam het team zelfs langszij. Persoonlijke fouten zowel in de service-passing als in de aanval begonnen Heren 1 steeds meer parten te spelen en ondanks dat coach John Kemp wissels inbracht kon de set niet meer worden gekanteld. De set moest na een spannende slotfase met 23-25 worden af gestaan aan Thor.

De teleurstelling van de verloren eerste set werd – na wat gefoeter aan de zijlijn – snel op zij gezet. Met veel energie werd weer begonnen aan de tweede set. De ploegen hielden elkaar lange tijd in evenwicht. Met het inbrengen van Thijs Verbeek verbeterde de blokkering, terwijl Henk-Jan van Doorn en Bart van Aalst aanvallend steeds beter doorkwamen. Geleidelijk namen de mannen het heft in handen en kon het ook door steeds meer servicedruk de tegenstander klem spelen; 25-18. De derde set was qua scoreverloop min of meer een kopie van de tweede set. Thor kwam er niet meer aan te pas, mede door de goed spelende Bart van Aalst die passend, serverend en aanvallend een puike partij speelde. Met 25-17 trok Heren 1 de set naar zich toe.

In de vierde set was van serieuze tegenstand geen sprake, Thor was murw gespeeld. Onze mannen namen van meet af aan een ruime voorsprong, en gaf deze niet meer uit handen. Met 25-20 werd de set- en daarmee ook de wedstrijdwinst behaald.

John Kemp was lovend na afloop: “Het is jammer en misschien ook wel onnodig dat we de eerste set afstaan, maar we toonden wel meteen de mentale veerkracht. Bovendien zie ik dat we nog steeds stappen vooruit maken.”

Volgende week is alweer de volgende thuiswedstrijd. Dan treden de heren om 14.00u aan tegen NOVO uit Noordwijk. Vorig seizoen waren beide wedstrijden tegen deze ploeg zeer spannend. Opkomst van het publiek wordt zeer gewaardeerd!