Skip to main content

Werklust Heren 1 wordt beloond


Tegen de mannen van Limes uit het westelijk deel van Utrecht heeft Heren 1 ook vorig seizoen gespeeld. De wedstrijden waren spannend maar verliepen wel in een sportieve en vriendelijke sfeer. Shot, met relatief nog steeds jonge spelers en Limes, een team met veelal huisvaders rond de veertig hielden elkaar in die wedstrijden redelijk in evenwicht.

Zaterdag was het eigenlijk niet anders. Er was een redelijk evenwicht, zeker in het begin van elke set. Maar tegen het einde van elke set konden onze mannen steeds weer doordrukken en moest de tegenstander bakzeil halen.
Heren 1 begon de eerste set geconcentreerd en probeerde met servicedruk het spel te bepalen. Blokkerend stond het team goed, waardoor de Utrechtse ploeg lastig tot scoren kwam. Tot 17-17 ging het gelijk op, daarna sloegen de mannen een gat van drie punten. Toch kwam Limes nog terug tot 22-22. Door net een stapje extra te zetten wist ons eerste herenteam toch de set met 25-23 te winnen. De tweede set liep het nog iets beter en met 25-21 trokken de mannen opnieuw aan het langste eind.

Coach John Kemp wisselde regelmatig van teamsamenstelling en dat had veelal het beoogde effect. De derde set leek een kopie van de eerste set en werd opnieuw in de laatste punten beslist (25-23). In de vierde set wist de geroutineerde tegenstander ineens een gat van vijf punten in hun voordeel te slaan. De Shot mannen toonden veerkracht en werklust en veegden alle ballen van de vloer, terwijl de tegenstander langzamerhand naar het eind van de wedstrijd snakte. Punt voor punt kroop Heren 1 dichterbij. De sterke blokkering van Heren 1 maakte de tegenstander soms moedeloos, en zo wist het team knap toch nog de vierde set naar zich toe te trekken. Uiteindelijk werd het dus 4-0 en konden vijf wedstrijdpunten worden bijgeschreven. ’s Avonds werd het team door sponsor De Tapperij, als beloning voor de goede prestatie bovendien nog getrakteerd op een schaal met lekkere hapjes.

Coach John Kemp toverde na afloop een grote glimlach op zijn gezicht: “Ik heb nooit het gevoel gehad dat we de wedstrijd zouden verliezen. De vierde set leek de verkeerde kant op te gaan, maar met name de werklust van het hele team heeft dat voorkomen. Ik zie duidelijk progressie en ben dus tevreden.”