Heren 1 net op tijd wakker

Misschien waren de mannen in slaap gesust doordat de wedstrijd drie kwartier later begon, het team leek in Utrecht pas wakker te schrikken bij een 11-3 achterstand in de eerste set. In stadion Galgenwaard nam Heren 1 het daar op tegen het laag geklasseerde derde team van VV Utrecht. Op alle fronten liet het team het lopen in die eerste set: serverend, aanvallend en verdedigend was het uitermate zwak. De jarige coach Kees van Blokland probeerde door time-outs en wissels de wedstrijd om te draaien. Dat lukte vrij aardig, punt voor punt vocht Shot zich terug en kwam zelfs op gelijke hoogte. In de slotfase moest Heren 1 toch capituleren en verloor het de set met 25-23.

Ook aan het begin van de tweede set grossierde Shot weer in fouten. Door het inbrengen van William Vernooij kwam weer energie en lef terug in het team, maar het was onvoldoende om de set nog in Culemborgse handen te houden. Met 25-20 incasseerde de mannen gelaten het setverlies.

In de derde set gooide Heren 1 het over een andere boeg. Tobias Overdijk nam de spelverdelerspositie over van Rob Verbeek, die doorschoof naar de diagonaal. Door deze wisseling kantelde de wedstrijd, al bleef het wel steeds spannend.  Het degelijke spel van aanvallers Ruben Baars en Henk-Jan van Doorn waren een belangrijke factor in de setwinst in de derde en vierde set. Met 24-26 en 22-25 werden deze sets door onze manne gewonnen. Zoals wel vaker dit seizoen moest de vijfde set de beslissing brengen. De vermoeid ogende Vernooij werd vervangen door Thijs Verbeek, die sterk terugkwam na een teleurstellend optreden in de eerste twee sets. Met doordachte prikballen en goede blokkering, nam hij het voortouw in deze laatste set. Slim spelend werd het moegestreden Utrecht met 10-15 terugverwezen. Heren 1 nestelt zich met deze overwinning in de top drie van de derde divisie.

Kees van Blokland was niet ontevreden: ‘Ik moest wat schuiven door een blessure van een van de spelers en dat beperkte ons in de mogelijkheden. Het team heeft het uiteindelijk wel goed opgepakt want het was zeker niet best in de eerste twee sets.’

Voor Heren 1 staat volgende week de absolute kraker van dit seizoen op het programma: de nummer 1 RVV uit Katwijk komt op bezoek in Culemborg. RVV heeft acht punten en een wedstrijd meer gespeeld; bij winst van Shot komt de spanning terug aan de top. De wedstrijd begint om 15.00 in sporthal Interweij. Komt allen kijken en aanmoedigen!