Verdiende winst voor Shot

In de aanloop van de wedstrijd tegen het derde team van Inter Rijswijk was na een uitgebreide analyse veel aandacht besteed om de veldverdediging beter neer te zetten. Dat zou de komende wedstrijden nu net het verschil kunnen bepalen. In oktober jl. was bijvoorbeeld de heenwedstrijd in Rijswijk met 4-0 verloren, zij het dat de sets met een miniem verschil verloren gingen.

In sporthal Interweij zagen de Shotsupporters dat beide ploegen in de eerste set in eerste instantie gelijk op gingen. Shot bracht onvoldoende servicedruk en daar profiteerde de tegenstander volop van. De voor de zieke Bas de Groot invallende Niels Udo had even tijd nodig om de liberopositie goed in te vullen en daarnaast was  de passing onzorgvuldig waardoor de aanvallers niet goed in stelling konden worden gebracht. De tegenstander wist met bekeken ballen de verdediging toch weer regelmatig uit elkaar te spelen en liep daardoor uit. Shot leek nog even bij te komen maar miste juist in die slotfase een extra impuls om het laatste verschil te overbruggen. Met 22-25 moest Shot de set aan de Rijswijkse ploeg laten.

In de tweede set werd kwam Yannick Middelkoop in de ploeg gebracht en schoof Henk-Jan van Doorn naar de diagonaal. Shot begon beter slimmer te serveren, waarop Inter Rijswijk geen antwoord had. Aanvallend was Shot niet op zijn sterkst maar het maakte minder fouten dan de tegenstander. In de loop van de set kwam Thijs Verbeek in de ploeg en dat gaf de ploeg de impuls met 25-20 de set naar zich toe te trekken.

De derde en vierde set vertoonden een zelfde beeld. Zonder echt goed te spelen won Shot de sets met 25-17 en 25-18 en nestelt zich daarmee in de top van de derde divisie. Als het team serieus een gooi wil doen naar het kampioenschap, dan zal er op alle fronten nog wel een schepje boven op moeten worden gedaan.

Kees van Blokland, coach van Shot, was na afloop tevreden: “In de eerste set liep het niet zo goed bij ons, het spel was onzuiver en het team onrustig. Vanaf de tweede set ging het allemaal een stuk beter en daardoor hebben we verdiend gewonnen. Invaller Niels Udo verdient wel een groot compliment, hij had al vier sets gespeeld en moest invallen als libero terwijl hij normaliter spelverdeler is. Hij deed het écht prima in die rol.”

Volgende week speelt Shot uit en gaat het op bezoek in de Galgenwaard, waar VV Utrecht wacht.