Opnieuw verlies Heren 1

Met de kansloze nederlaag van de heenwedstrijd in Katwijk nog in gedachten, was Heren 1 er op gebrand om in de thuiswedstrijd een goed resultaat neer te zetten. Bij voorbaat was duidelijk dat het niet gemakkelijk zou worden. De tegenstander stond niet voor niets hoger in de ranglijst en had degelijk volleybal laten zien in de met 4-0 verloren heenwedstrijd.

Shot startte geconcentreerd en met veel energie. Beide teams kwamen aanvallend goed voor de dag, maar lieten passend en serverend hier en daar wel steken vallen. In het tweede deel van de eerste set liep Heren 1 met name uit door een uitstekende servicebeurt van Thijs Verbeek. Shot leek met 24-19 zonderproblemen op de setwinst af te stevenen, maar door individuele fouten kam RVV Katwijk terug tot 24-22. Een persoonlijke fout aan Katwijkse zijde bezorgde onze mannen de setwinst. In de tweede set knokten de beide ploegen opnieuw voor elk punt. Na een achterstand van 11-14 kwam Shot terug tot 17-17 en kwam zelfs op 22-19 voor. Persoonlijke fouten speelde Shot opnieuw parten en zo werd het toch weer 22-22. Met een uiterste krachtinspanning trok Heren 1 deze set nog naar zich toe, ook een beetje geholpen door de scheidsrechter die bij een 24-22 voorsprong een opzichtige voetfout ( 3 meter) van Henk Jan van Doorn niet affloot. Terwijl bij Shot de nonchalance in de ploeg sloop, verslapte RVV Katwijk niet in de derde set, Met 22-25 moest Shot de setwinst aan de tegenstander laten. Gerard Koeman probeerde door het inbrengen van nieuwe krachten weer een impuls aan het team te geven. Dit plan mislukte volkomen. Door individuele fouten en de matige spelverdeling ging de vierde set met de voor zich sprekende cijfers van 9-25 verloren. De laatste set startte het basisteam van Shot weer. Na een goed begin en een 3-0 voorsprong ging het toch mis, en kwamen er foutjes in het spel van Shot. Met 10-15 in de set hield Shot een kater en een 2-3 verlies in wedstrijdpunten over aan deze wedstrijd.

Coach Koeman baalde zichtbaar van het resultaat: “De spelers van Shot zijn ieder voor zich veel beter, maar we worden genekt door individuele fouten. Heel jammer dat we de derde set verliezen, maar de vierde set was echt heel zwak. Volgende week gaat Shot op bezoek bij de studenten van Protos 2