Revanche voor Shot volleyballers

In de op een na laatste thuiswedstrijd van dit seizoen traden de volleybal mannen van Shot aan tegen US uit Amsterdam. De uitwedstrijd was eerder dit seizoen onnodig in een 4-0 nederlaag geëindigd en daarom wilde het Shotteam wel wat rechtzetten. Aangezien coach Gerard Koeman, net als veel vaker dit seizoen, niet kon beschikken over een fitte selectie leek dat echter niet eenvoudig. Shot begon geconcentreerd aan de wedstrijd met Istvan Tkalecz als buitenaanvaller en Henk-Jan van Doorn op de diagonaal. Aanvallend en passend liep het goed, alleen de service haperde af en toe. William Vernooij zette met twee snoeiharde kill-blocks de toon. Geleidelijk werd een voorsprong verkregen die punt voor punt kon worden uitgebouwd. De Amsterdamse studenten ploeg kwam tegen het einde van de eerste set nog even terug waardoor het nog even spannend werd, maar met 25-22 was de setwinst toch voor Shot.
In de tweede set kregen de mannen van Shot geen grip op de service van US. Door de slechte passing kon er amper worden aangevallen en bleef Shot in deze set slechts op 11 punten steken. Coach Koeman greep in en bracht Yannick Middelkoop, Ricardo van der Velde en Niels Udo in. Daarmee kwam ook het élan uit de eerste set weer terug. Shot pareerde de aanvallen van US adequaat door de solide blokkering, de passing vooral van libero Bas de Groot was weer op orde, waardoor spelverdeling en aanval beter rendeerden. Rob Verbeek verschalkte als spelverdeler de tegenpartij door directe aanvallen. Het solide en bij vlagen spectaculaire spel van Bart van Aalst completeerde de goede prestaties van het team. Met 25-20 en 25-18 als sluitstuk, werd de Amsterdamse tegenstander met een 3-1 nederlaag naar huis gestuurd.
Een blije en tevreden coach Koeman concludeerde dat het een mooi resultaat was: “Dit is een revanche, we verdienden het ook om te winnen. We maken een heel lastig seizoen door, het is dan fijn om te zien dat de mannen gewoon nog goed kunnen volleyballen, zelfs als er twee belangrijke spelers in de selectie ontbreken. Een compliment voor het team.”