Houdini act Dames 1 en prachtig afscheid Monique

Zaterdag 23 april gaat bij VC Shot de boeken in als een Super Saturday. 3 wedstrijden op het hoofdveld en 3 wedstrijden waarin alles nog op het spel stond. Daarnaast speelde Jongens A1 om 14.30 nog om het kampioenschap veilig te stellen, waar Dames 1 op het hoofdveld er alles aan moest doen om volgend jaar wederom in de derde divisie te mogen uitkomen. 4-0 winst was nodig om zicht te hebben op direct lijfsbehoud. Een bijna onmogelijke opdracht gezien het spel van de dames de laatste weken. Zelfvertrouwen ontbrak er aan het team, waardoor vaak na 2 sets moedeloosheid toesloeg. Waarom zou het deze wedstrijd anders zijn? Daarbij komt dat DVC ook speelt voor lijfsbehoud, met een voorsprong van 2 punten op Shot. Na een week hard trainen op de individuele, goede punten van de speelsters moest het dan toch gebeuren. Vrij spelen en geen series van persoonlijke fouten was de opdracht. Kim, Tessa, Claudia, Ilse, Diana, Carolien en Marjolein mochten het laten zien. Het begin van de eerste set was nog wat aftasten, maar daarna waren we los. Het vertrouwen was terug in de aanval, de service liep gesmeerd en hield DVC onder grote druk en de verdediging stond als een huis. Met 25-17 was de eerste set voor ons. Dit was het hele seizoen nog niet voorgekomen dus een enorme opsteker. Set 2 vlogen we direct uit de startblokken. De hele set hebben we voorgestaan en het publiek verwend met knallende aanvallen en fantastische verdedigingsacties. Met 25-13 werd de set met overmacht gewonnen. In set 3 begonnen we slap. Met een goede time-out van Michel werden we weer op scherp gezet en werd het spel aanzienlijk beter. Uiteindelijk werd deze set gewonnen met 25-17. Een stunt leek in de maak bij aanvang van set 4. We speelden sterk en gingen vol voor de 5 punten. Daarnaast waren we er op gebrand een ruime voorsprong te pakken zodat Monique haar verdiende publiekswissel kon krijgen. Na 21 jaar stopt deze topper in het eerste team en dat laten wij niet stilletjes gebeuren. Op 21-14 was het zo ver. Monique betrad het veld voor Diana voor de service, één van haar altijd sterke punten. Het publiek leefde mee met luide aanmoedigingen bij de laatste acties van Monique. Op 24-15 was het tijd voor de echte publiekswissel. Met een staande ovatie verliet ze voor de laatste keer het hoofdveld. Direct daarna pakten we het laatste punt waardoor het feest helemaal compleet was. Het onmogelijke was gepresteerd! Nadat de uitslag van de concurrenten bekend was bleek het voldoende, We hebben de veilige 9e plaats behaald en speelt volgend jaar wederom in de derde divisie! De reactie van Monique op haar afscheid zegt genoeg: “Een mooier afscheid had ik me niet kunnen wensen: 4-0 overwinning, handhaving, een prachtig boek met herinneringen en geweldige mensen om me heen. Iedereen heel erg bedankt, ik heb genoten.”
Nou Monique, wij hebben genoten van jou, je hebt ons allemaal veel geleerd en we gaan je enorm missen!