Shot mannen slaan hun slag

Met nog drie wedstrijden te gaan, trad Shot onder grote publieke belangstelling aan tegen de mannen van Aspasia uit Koudekerk aan den Rijn. Dit team had eerder dit seizoen na met 0-2 in sets te hebben achtergestaan Shot een van de weinige nederlagen toegebracht. Shot wist dus dat deze flegmatieke tegenstander in wedstrijden zwakke en sterke periodes kende, dus was het zaak om op het juiste moment toe te slaan.
In de eerste set kwam Shot al snel een paar punten achter. De spelverdeling van Hugo de Rooij was niet optimaal en er was onvoldoende aanvalsdruk. Ricardo van der Velde speelde verdienstelijk op het midden maar kwam in het begin van de wedstrijd nauwelijks in een scoringspositie. De stevig ingetapete Thijs Verbeek kwam gelukkig wel regelmatig goed door. Punt voor punt knokte Shot zich terug in de wedstrijd. Aspasia probeerde de wedstrijd te ontregelen, maar kreeg wegens voortdurende aanmerkingen op de wedstrijdleiding een gele kaart. Op 21-20 vond coach Gerard Koeman het noodzakelijk om het team van nieuwe impulsen te voor zien. Zodoende nam Tobias Overdijk de spelverdeling over. De wissel had het beoogde effect en met 25-22 werd de eerste set door Shot gewonnen. In de tweede set startte Shot weer met de vaste basis en werd Aspasia met mooi en afwisselend aanvalsspel voortdurend onder druk gezet. Onder aansturing van libero Romar Hoek stond de verdediging weer als een huis en Hugo de Rooij wist zijn aanvallers weer goed in stelling te brengen. Bij tijd en wijle werd Aspasia zoek gespeeld. Aan het einde van de set verving Yannick Middelkoop de overigens goed spelende Bart van Aalst.
De derde set vertoonde een zelfde beeld, met een sterk overheersend Shot. Zowel de tweede als de derde set eindigde met 25-15 in het voordeel van Shot.
In de vierde set leek alles van een leien dakje te gaan, hoewel het op het begin wat moeizamer ging. Een hele goede servicereeks van Bart van Aalst had van een 7-9 achterstand tot een 16-9 voorsprong geleid. Nog eenmaal haalde Aspasia alles uit de kast. Een rode kaart en een strafpunt voor Aspasia, opnieuw wegens aanmerkingen op de leiding, leken het beoogde effect te hebben. De Shot mannen raakten uit hun ritme en kwamen ineens niet meer tot scoren. Koeman had twee time outs nodig om het team weer recht te zetten, maar toen werd ook doorgepakt. Met 25-18 en een 4-0 setwinst, haalde Shot de maximale score. Volgende week wordt de kraker tegen de nummer twee gespeeld die vijf wedstrijdpunten achter staat. Bij winst is Shot kampioen in de derde divisie.
Coach Koeman: “Ik heb weer eens echt genoten van de jongens. Het gevarieerde aanvalsspel en de verdediging is een kandidaat- kampioen waardig. Ik heb het vertrouwen dat we volgende week in Gouda tegen de nummer twee een goed resultaat zullen neerzetten”.