Heren 1 sleept opnieuw overwinning uit het vuur

In sporthal Duinwetering in Noordwijk trad Heren 1 aan tegen volleybalclub NOVO. Door de jaren heen is al vaker tegen dit team gespeeld, waarbij de wedstrijd veelal eindigde in een vijfsetter. Dat was gisteren niet anders. Voor onze mannen was het alweer de derde vijfsetter van dit seizoen.

Heren 1 won en dat was voor de zesde keer dit seizoen na even zoveel gespeelde wedstrijden. Het team startte de wedstrijd te slap en afwachtend, zonder dat NOVO nou heel goed spel op de mat legde. De mannen raakten direct op achterstand en NOVO kon dit vervolgens rustig uitbouwen richting setwinst. Omdat Heren 1 aan het eind van de set nog heel even aanzette werd de set alsnog met een enigszins draaglijk verlies afgesloten, 25-21.

In de tweede set ging het in het begin nog niet heel veel beter. Coach John Kemp voerde enkele wissels door en wisselde ook spelverdeler Thijs Verbeek voor diagonaal Henk-Jan van Doorn, zodat er steeds drie aanvallers aan het net stonden, waarbij Rob Verbeek heen en weer schipperde tussen spelverdelen en diagonaal. Zo had Heren 1 een aanvallend overwicht en werd in de spannende slotfase om elke punt zwaar gestreden. Met enkele goeie aanvallen van Laurens Roorda door het midden werd uiteindelijk de set nipt gewonnen: 26-28.

In set drie lag de wedstrijd weer open en ging het redelijk gelijk op. Na een discutabele beslissing van de scheidsrechter bij een 20-16 achterstand, pakte John Kemp een gele kaart. Dat had op zich een goede prikkel kunnen zijn geweest voor het team, maar verdere reacties aan het adres van de scheidsrechter resulteerden uiteindelijk in een rode kaart voor de coach en kreeg het team zelfs als straf een extra tegenpunt. Heren 1 vocht zich toch terug en kwam op 24-24 weer gelijk, maar moest met 27-25 capituleren.

Onze Shotmannen pakten in de set daarna de draad weer op, pakte een voorsprong en gaf die niet meer weg. Sander Rodermans speelde een verdienstelijke wedstrijd op het midden en pakte enkele mooie punten mee. Enigszins geholpen door de scheidsrechter, die wellicht zijn rode kaart een beetje goed wilde maken, liep Heren 1 uit naar een 20-25 setwinst. Uiteindelijk moest een vijfde set de beslissing brengen.

Heren 1 pakte direct de voorsprong en stond bij de veldwissel met 5-8 voor. Bij 12-14 werd het toch nog even spannend, maar onze Culemborgse mannen maakten het punt en kon zo de zesde overwinning van het seizoen noteren.

John Kemp was blij met de winst maar ook wel kritisch over het vertoonde spel: “We begonnen te tam en te lief. Het duurde lang voor we voor elke punt gingen knokken met de bravoure die nodig is om hogerop te spelen. Het was knokken in een rommelige wedstrijd met veel tumult. In de vierde set ging het een stuk beter en we konden dat mooi doortrekken naar de vijfde set. Al met al zijn we nog steeds ongeslagen”.

Volgende week speelt Heren 1 weer thuis, dan komt Leython 1 uit Leiderdorp op bezoek. De wedstrijd begint om 15.00, opkomst van het publiek wordt zeer gewaardeerd!