Skip to main content

Heren 1 pakt koppositie

Na een boeiende en spannende wedstrijd wist Heren 1, het laag geklasseerde ZVH 2 in sporthal Interweij te verslaan. Het surplus aan routine van Heren 1 werd in deze wedstrijd grotendeels gecompenseerd door de beleving, inzet en het enthousiasme dat de jonge tegenpartij liet zien. Het was vooral een genot om te zien wat de dertienjarige (!) spelverdeler uit Zevenhuizen, qua inzet en snelheid bracht.

Door afwezigheid van Ruben Baars en een blessure bij Ricardo van der Velde, waren de wisselmogelijkheden enigszins beperkt, terwijl juist de wisselmogelijkheden de laatste twee wedstrijden vaak de doorslag had gegeven bij goede en ruime overwinningen.

Van meet af aan bleek dat de tegenstander meer tegenstand zou gaan bieden dan de ranglijst op voorhand deed vermoeden. De eerste set was mede door veel servicefouten daarom ook een gelijk opgaande strijd waarbij onze mannen uiteindelijk aan het kortste eind trokken. (27-29).

De tweede set had Heren 1 een duidelijk overwicht. De service verbeterde en er werd frivool en met lef gespeeld, zo werd de set gemakkelijk met 25-16 gewonnen.

In het vervolg van de wedstrijd bleven de servicedruk, blokkering en servicepass bij diverse spelers onder het normale niveau. Heren 1 kwam steeds op knullige wijze op achterstand. Aan het einde verbeterde het spel nog enigszins, maar de eindsprint werd net te laat ingezet: 22-25 voor de ploeg uit Zevenhuizen. In de vierde set pakten onze mannen de draad weer op, mede geholpen door de tegenstander die steeds vaker liep te mekkeren bij de scheidsrechter. Uiteindelijk resulteerde dat in geel voor de tegenstander en werd de thuisploeg zo in het zadel geholpen door zelf goed te blijven spelen. Zo ontstond uiteindelijk een echte vechtwedstrijd waarin Heren 1 met 25-21 de set won.

Het opgekomen publiek had ook wel zin in een vijfde set, die op zich ook recht deed aan deze niet hoogstaande, maar toch wel boeiende wedstrijd. Onze mannen pakten direct een kleine voorsprong, maar bij de veldwissel stonden ze toch weer op achterstand. Heren 1 krabbelde uiteindelijk weer op en zo bleef het tot het laatste punt spannend wie de wedstrijd zou gaan winnen. In de laatste paar sets had het eerste herenteam vaak moeite met de buitenaanval van ZVH, maar juist op de cruciale momenten begonnen de aanvallers van ZVH daar fouten te maken. Heren 1 sloeg toe en met een krappe 15-13 werd de vijfde set binnengehaald.

Coach Kemp was vol lof over het enthousiasme en inzet van de tegenstander: “We kunnen daar wel wat van leren, maar tegelijkertijd laten mijn mannen wel zien dat ze, ook al is niet iedereen in zijn best doen, doorknokken tot het uiterste met de wil om te winnen. We staan niet voor niets bovenaan.”

Volgende week speelt Heren 1 uit, en gaan de mannen op bezoek bij de oude bekenden van NOVO uit Noordwijk. NOVO staat een stuk lager geklasseerd op de ranglijst dan Shot, maar de wedstrijden in het verleden waren vaak vijfsetters waarbij spektakel altijd wel gegarandeerd was. Dat zal ook nu het geval zijn. De wedstrijd begint om 15.30u in Noordwijk.