Skip to main content

Mooie overwinning Heren 1

Mooie overwinning heren Shot

In een enerverende wedstrijd hebben de mannen van Shot tegen de studenten van USV Protos 2 weer eens laten zien hoe sterk ze in potentie zijn. De Utrechtse studenten hadden in de heenwedstrijd met 4-0 gewonnen en waren ook nu gebrand op de overwinning. Heren 1 wilde natuurlijk revanche voor de eerdere nederlaag en moest ook nog iets rechtzetten van vorige week. Toen werd op smadelijke wijze met 3-1 verloren van het laag geklasseerde Dosko.

Beide teams begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd en gaven tot 11-11 niks aan elkaar toe. Een sterke servicereeks van Ricardo van der Velde bleek het probate middel om de tegenpartij onder druk te zetten. De riante 18-11 voorsprong, die hieruit resulteerde werd met enige inspanning naar de eindstreep van de eerste set gebracht, 25-17.

Heren 1 nam het heft in handen in de tweede set. Opnieuw werd met sterke services druk gezet op Protos. Shot liep weg naar een 10-5 voorsprong en kreeg toen meer moeite met de service van de tegenstander. De passing werd minder nauwkeurig, waardoor de aanvallers niet meer goed konden worden aangespeeld. Halverwege de set keek Shot even tegen een achterstand aan, maar vanaf 17-16 namen onze mannen weer de leiding. Weer was servicedruk doorslaggevend om op 22-16 te komen. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en met 25-19 trok Shot deze set naar zich toe.

In de derde set ging Protos uit een ander vaatje tappen en voerde de druk van het begin af aan op. Heren 1 kwam op achterstand en coach John Kemp zag zich genoodzaakt om spelverdeler Michiel Vermeulen te vervangen door Thijs Verbeek. De aanvallers kwamen mede daardoor beter in hun ritme, ook blokkerend. In een spannende strijd waarbij het gehele team zich strijdvaardig toonde, werd het 25-25, en 26-25. De beslissende aanval werd opgezet door diagonaalspeler Henk-Jan van Doorn die Bart van Aalst met een hoge lange set up perfect in stelling bracht. Met een harde klap, net als de andere vijf keer (100% score) dat hij zo door deze teamgenoot werd aangespeeld, werd de setzege binnengehaald.

In de laatste set deed Protos nog een verwoede poging om de eer te redden, tot 17-17 leek dat nog te lukken. Bij Shot vielen alle puzzelstukjes op hun plaats. Vol overtuiging sloeg het team zich naar de verdiende overwinning en nestelde zich daar mee en passant ook nog op de tweede plaats in de derde divisie.

De ronduit tevreden John Kemp was blij met de overwinning, maar vond het verschil met de vorige wedstrijd wel erg groot: “Het was een spannende strijd , waarbij we af en toe ook op achterstand kwamen. In deze wedstrijd waren we ook mentaal in staat om ons daar over heen te zetten, dat is wel een extra winstpunt.” Aanstaande vrijdag speelt Shot tegen Limes uit de Meern.