Heren 1 trekt aan het kortste eind

Met de geblesseerde Ricardo van der Velde op de bank trad Heren 1 met een beperkte selectie aan tegen NOVO. De wedstrijden tegen deze Noordwijkse ploeg hebben vaak een beladen karakter omdat de teams elkaar qua niveau niet ontlopen. Daarnaast geeft het ronduit onsportieve gedrag en gemekker van de vrouwelijke coach van het team vaak aanleiding tot enige irritatie. Zo begon ze -geheel ten onrechte- meteen te zeuren tegen de tellers.

In de eerste set ging de strijd lang gelijk op. Met name op het midden liep het nog niet lekker voor Shot. Ook misten de mannen de strijdlust van Van der Velde en was de servicepassing niet goed opgewassen tegen de bij tijd en wijle vlijmscherpe services van de tegenstander. Bij aanvang van de big points – de punten boven de twintig – liepen de Noordwijkse volleyballers weg en verloor Heren 1 de set uiteindelijk met 25-21.

De tweede en derde set waren overduidelijk voor onze thuisploeg, waarbij Bart van Aalst opnieuw zowel aanvallend als verdedigend indruk maakte. Met 25-18 en 25-19 won Heren 1 de sets vrij gemakkelijk. In de vierde set viel het enthousiasme weg, de servicepassing werd weer slordig en spelverdeler Michiel Vermeulen kreeg daardoor steeds meer moeite om zijn aanvallers aan te spelen. Coach John Kemp maakte gebruik van time-outs en wissels om het team weer aan te sporen. Rob Verbeek kwam aan het net erin voor Yannick Middelkoop voor meer aanvallende power, maar desondanks moest Shot de set laten gaan met 19-25.

De laatste set moest de beslissing brengen. Heren 1 maakte een uiterst zwak begin goed door een sterke servicebeurt van Willem Hustinx. Via 3-9 en 11-14 werd het uiteindelijk toch 14-14. Beide ploegen naderden de eindstreep. Uit de laatste twee aanvallen werd vervolgens niet meer gescoord. Met 14-16 trok Heren 1 net aan het kortste eind, 2-3 verlies.

John Kemp was kort in zijn commentaar: “We waren – ondanks de afwezigheid van Ricardo -vandaag nagenoeg gelijkwaardig. Op beslissende momenten maakten we zelf net teveel fouten. Voor hetzelfde geld hadden we laatste set ook kunnen winnen.”

De volgende thuiswedstrijd is op 30 november. Dan staat in sporthal Interweij om 14.00u de wedstrijd tegen de Waterlanders op het programma.