Shot verslaat Limes in spannende wedstrijd

Met nog vijf wedstrijden voor de boeg kon Shot zich veilig spelen tegen concurrent Limes. In de eerste competitiehelft had Shot dit Vleutense team vrij eenvoudig met 1-3 op zij gezet. De afgelopen weken was Limes bezig met een gestage opmars en het team had dan ook nu zijn zinnen gezet op sportieve revanche. Daar leek het in de eerste set ook op uit te draaien.

Net als vorige week had Shot enorme problemen met de passing, terwijl ook qua service niet het normale niveau werd gehaald. Aan het eind van de set werd de libero gewisseld. Dat bracht wel wat meer rust maar toch werd Shot in de eerste set met 12-25 van het veld geveegd.

Coach Kees van Blokland greep in en bracht Rob Verbeek als spelverdeler in en versterkte de aanval met Bart van Aalst. De ingreep had meteen effect, Shot greep het initiatief en ging steeds beter passen en serveren. Bas de Groot herstelde zich goed op de liberopositie en na zelfs zeven punten voor te hebben gestaan eindigde de tweede set in 25-20 winst voor de thuisclub.

In de derde set waren de teams volledig aan elkaar gewaagd. Om beurten kwamen de teams steeds op lichte voorsprong, de voorsprong was steeds niet meer dan twee punten voor beide ploegen. Pas in de allerlaatste fase na 23-23 wist Shot deze set met 25-23 in winst om te zetten na twee direct gescoorde aanvallen.

De vierde set vertoonde hetzelfde beeld, zij het dat Shot op 23-20 het beslissende gat leek te slaan. Maar de buitenaanval van Shot stokte en ook de drie meter-aanval liep niet. Limes rook op 24-22 haar kans nadat Henk-Jan van Doorn, die een goede wedstrijd speelde, met kramp het veld moest verlaten. Deze blessure was een frappante, omdat Shot in de heenwedstrijd tegen Limes ook al te maken had met twee blessures door kramp. Met 24-26 pakte Limes nipt de set en moest een vijfde set een winnaar gaan aanwijzen.

Van Blokland bracht Ricardo van der Velde en Tobias Overdijk terug in het team, maar deze wissels hadden niet meteen het beoogde effect. Shot kwam 1-6 achter en wisselde met een 3-8 achterstand van speelhelft. Het team schraapte nog een keer alle moed en energie bij elkaar en punt voor punt kwam het team dichterbij, mede door van der Velde die zijn waarde liet zien. Op 12-12 was nog niks beslist, Limes pakte het dertiende punt maar Shot gaf niet op en met 15-13 werd de vijfde set gewonnen. De 3-2 winst stemde coach Kees van Blokland tot tevredenheid: “Het is jammer dat we de vierde set hebben laten lopen, maar het team heeft de hele wedstrijd hard geknokt voor de winst. We zijn nu definitief veilig en kunnen nu lekker vrijuit spelen.”